GRAD POŽEGA – Kreće energetska obnova zgrade Društvenog doma u Dervišagi

Datum objave: 06. 3. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Gradskoj vijećnici Grada Požege danas je održano predstavljanje projekta „Energetska obnova zgrade Društvena građevina – Dervišaga na adresi Stjepana Radića 56A, Dervišaga – Požega, KK.04.2.1.04.0165“. Riječ je o projektu koji je prijavljen u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020.

“Sustavno prijavljujemo sve naše domove na projekte i građevine koje imaju potrebu da se energetski obnove. Red je došao i na Društveni dom u Dervišagi, uskoro kreće obnova i Doma u Mihaljevcima, te obnova Sportske dvorane Sokol u Požegi. Uređujemo Požegu ravnomjerno i one objekte koji će biti u punoj funkciji i gdje će novac koji grad Požega sufinancira doći do apsolutnog korištenja za sve građane, koji će u tim objektima imati kvalitetu koja je sukladna vremenu u kojem živimo. Ovdje dobivamo preko 50% uštede energenata, čime, ne samo štedimo, nego i čuvamo okoliš,” rekao je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Ciljevi projekta su ulaganje u uređenje objekta društvene građevine u Dervišagi, s ciljem smanjenja potrošnje energije i energetskih ušteda, a u tu svrhu će se provesti energetska obnova, što će dovesti do ispunjenja kriterija natječaja i dovesti do racionalnijeg i ekonomičnijeg utroška energije.

“Planirana je zamjena postojeće stolarije ugradnjom nove vanjske stolarije, povećanje toplinske zaštite vanjskih zidova građevine, povećanje toplinske zaštite za strop prema negrijanom tavanu građevine, povećanje toplinske zaštite za kose krovove iznad grijanog prostora. Time će se povećati energetska učinkovitost te će se mjerama energetske obnove postići ušteda od 115.693,92 kWh godišnje ili 54,08% na godišnjem nivou te će iz energetskog razreda F objekt svrstati u energetski razred C.,” rekao je Dario Colle, viši stručni suradnik za projekt management Grada Požege.

Ukupna vrijednost projekta je 1.594.219,23 kuna, ukupno prihvatljivi troškovi iznose 1.563.514,23 kuna, a bespovratna sredstva 954.808,54 kuna. Grad Požega sufinancira će projekt s 639.410,69 kuna. Projektne aktivnosti moraju biti završene u roku od najkasnije 24 mjeseca od potpisa Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava (od 7. rujna 2018. godine do 7. rujna 2020. godine).

IZVOR: pozega.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn