GRAD POŽEGA I UDRUGA HUMANUM – Obilježen Međunarodni dan posvećen djeci žrtvama nasilja

Datum objave: 04. 6. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Udruga Humanum u partnerstvu s Gradom Požegom, Centrom za socijalnu skrb Požega i Policijskom upravom Požeško-slavonskom danas je na Trgu sv. Terezije Avilske organizirala prigodno obilježavanje Međunarodnog dana djece žrtava nasilja. Djeca požeških osnovnih škola ispisala su poruke protiv nasilja, a simbolično su u nebo pušteni i baloni.

Udruga Humanum u partnerstvu s Gradom Požegom, Centrom za socijalnu skrb Požega, Podružnicom Obiteljskog centar Požega i Policijskom upravom Požeško-slavonskom u travnju ove godine započela je s provedbom javne akcije aktivnog i preventivnog djelovanja u sprječavanju i borbi protiv nasilja. Današnje zbivanje jedno je u nizu planiranih, rekla je tajnica udruge Štefanija Drežnjak.

“Akcija će se provoditi u trajanju od sedam mjeseci – od travnja do listopada 2019. prilikom čega će biti organizirano niz različitih aktivnosti namijenjenih različitim ciljnim skupinama – djeci, mladima, obiteljima, osobama starije životne dobi te stručnjacima koja se bave prevencijom i rješavanjem problema nasilja,” rekla je Drežnjak. Akcije su to koje će uvijek naići na podrušku Grada Požege, naglasio je gradonačelnik Darko Puljašić.

“Svjesni smo problematike koja se događa oko nas i ovo je hvalevrijedna akcija, jedna u nizu akcija te vrste koje Grad Požega podržava i gdje će i dalje aktivno sudjelovati i pomagati. Svi oblici nasilja su neprihvatljivi i na ovaj način educiramo, upućujemo ne samo najmlađe već i starije o tome. Na savjesti svih nas je da sprječavamo i utičemo na to da se nasilje, posebice nad slabijima ne dešava i da to doista bude društveno neprihvatljivo i svakako osuđujuće,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn