GRAD POŽEGA – Gradskom vijeću se predlaže kupnja nekretnine

Datum objave: 04. 4. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U tijeku je realizacija projekta Revizalizacija povijesne jezgre grada Požege koji uključuje izgradnju dvoetažne podzemne garaže.

Na službenoj stranici Grada Požege objavili su kako je u materijalima za 19. sjednicu Gradskog vijeća Grada Požege dostavljen prijedlog Odluke o kupnji nekretnine na k.č.br. 2110, k.o. Požega, zgradi uglovnici koja se nalazi na raskrižju Sokolove ulice i Ulice Matice hrvatske.

Posljednja je to zgrada u nizu koja nije u vlasništvu Grada Požege, a koja je neophodna za realizaciju projekta Revitalizacije povijesne jezgre grada Požege.
Podsjetimo, Grad Požega je proveo Urbanističko-arhitektonski natječaj za izradu idejnog rješenja – Rekonstrukcija Trga Svetog Trojstva u Požegi, definiranog kao zona 1.

Nakon izrađenog idejnog rješenja, u tijeku je realizacija idejnog projekta u kojem se uz zonu 1 definiraju 2 nove zone: zona 2 – objekt javne, gospodarske i infrastrukturne namjene koji uključuje i izgradnju dvoetažne podzemne garaže, te zonu 3 – prometnicu i parkiralište Sokolove ulice koje će završavati kružnim tokom na raskrižju s Ulicom Matice hrvatske, zajedno s hortikulturnim uređenjem. Na taj način će se riješiti jedno od najkritičnijih mjesta za prometovanje u gradu te će se omogućiti nesmetani prolazak do podzemne garaže.

TEKST: S. P.               FOTO: Grad Požega

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn