GRAD POŽEGA – Gradskoj glazbi Trenkovi panduri i Big Bandu Požega odobreni projekti vrijedni gotovo milijun kuna

Datum objave: 23. 12. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, u postupku odabira projekta u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“, donio je odluku o financiranju kojom su Gradskoj glazbi trenkovi panduri i Big Bandu Požega odobreni projekti vrijedni gotovo milijun kuna.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, u postupku odabira projekta u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“, donio je odluku o financiranju kojom je Big Bandu Požega odobren projekt pod nazivom „Big Band Požega – Novim znanjima do uspješnosti“ vrijedan 469.744,11 kuna. Partneri na projektu su Grad Požega i Lokalna razvojna agencija Požega.

Prema istom pozivu i 3. Odluci o financiranju, Ured za udruge odobrio je Gradskoj glazbi „Trenkovi panduri“ Požega projekt „Dobre vibracije“. Projekt je nastao u partnerstvu sa Savezom amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje, Gradom Požegom i Lokalnom razvojnom agencijom grada Požege, a vrijedan je 465.107,73 kuna.

Pozivom za dodjelu bespovratnih sredstava „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ se želi osigurati razvoj civilnoga društva u Republici Hrvatskoj koji osigurava ujednačen regionalni društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj Republike Hrvatske. Usmjeren je jačanju kapaciteta OCD-a aktivnih u lokalnim zajednicama za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima te za neposredan rad na područjima koja se financiraju kroz Europski socijalni fond (zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje, dobro upravljanje) na lokalnoj razini. Također, Poziv je usmjeren unaprjeđenju kapaciteta organizacija civilnoga društva za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.

TEKST: S. P.              FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn