GRAD POŽEGA – Gradonačelnik Puljašić primio sudionike Erasmus Međunarodnog tjedna učenja

Datum objave: 03. 12. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na Velučilištu u Požegi jučer je započeo Erasmus međunarodni tjedan učenja u sklopu kojega u Požegi borave profesori iz Azerbajdžana, Brazila, Butana, Bjelorusije, Češke, Indije, Kanade i Ukrajine. Goste Međunarodnog tjedna učenja danas je primio požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

“Požega je grad bogate povijesti, a u suradnji s vama i našim Veleučilištem želimo graditi bolju budućnost za naraštaje koji dolaze. Ovo je najbolji način za uspostavljanje komunikacije među našim državama i narodima jer jedni od drugih zasigurno možemo puno toga naučiti. Mi smo mali grad, ali voljan za povezivanje s cijelim svijetom. Dobrodošli i uživajte u našem gradu, mi vam stojimo na raspolaganju,”poručio je gradonačelnik Puljašić.

Već po tradiciji, Veleučilište u Požegi dva puta godišnje organizira Međunarodni tjedan učenja, a ovoga puta u Požegi se okupilo deset predstavnika partnera u projektu s četiri svjetska kontinenta.
“Osnovna ideja ovog projekta je razmjena iskustava i ideja. Naravno budućnost su studenti i namjera je da studenti iz svih zemalja partnera dođu u Hrvatsku i Požegu. Uz standardne partnere prvi puta u Požegi su sada profesori iz Kanade, Butana i Brazila, a jučer smo upriličili i potpisivanje novog partnerskog sporazuma s Učilištem iz Češke te tako obogaćujemo naš projekt.U sklopu programa naši gosti imat će priliku vidjeti što Hrvatska nudi u smislu turizma jer, uz Požegu, predviđen je posjet Zagrebu i Kutjevu kako bi ovaj Erasmus tjedan zaključili s jednim pozitivnim iskustvom,” naglasio je prodekan za razvoj Veleučilišta u Požegi Berislav Andrlić.

“Trenutno se na Veleučilištu u Požegi u okviru Erasmus mobilnosti provode projekti u vrijednosti 350 tisuća eura. Do sada smo realizirali preko 250 mobilnosti, a ono što je značaj u okviru ove suradnje izvan Europske unije je naglasak na dolaznoj mobilnosti. Stoga se nadamo u budućnosti da ćemo uspjeti dobiti financiranje za veći broj studenata. Ovo je početak razvoja projekta kada nam dolaze profesori na nastavu a aktivnosti su raznolike – od edukativnih do kulturoloških,” upoznala je Erasmus koordinatorica Barbara Pisker.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn