GRAD POŽEGA – Gradonačelnik čestitao ravnateljici na dobivanju prestižne titule “Knjižnica godine”

Datum objave: 08. 11. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović primili su ravnateljicu Gradske knjižnice Požega Aleksandru Šutalo i predsjednicu Upravnog vijeća knjižnice dr.sc. Vesnu Vlašić kako bi im čestitali na prestižnom priznanju i tituli “Knjižnica godine”.

“Čestitam vam i izražavam svoje zadovoljstvo završetkom knjižnice, njezinom obnovom, opremanjem i stavljanjem u funkciju u najboljem mogućem obliku što se tiče prostora, opreme i stručnog kadra. Knjižnica je jedan od kulturnih centara Požege, ona podsjeća na tradiciju jer u toj su knjižnici čitali i čita se puno toga što su napisali znameniti književnici koji su bilo rođenjem, bilo školovanjem vezani uz Požegu. Gradska knjižnica Požega svojim je ustrajnim djelovanjem vidljiva i prepoznata u svojoj društvenoj i stručnoj zajednici kao stup odgojno-obrazovne, kulturne i javne djelatnosti. Cijeloj Gradskoj upravi i meni osobno je posebno drago što je nagrada došla u prave ruke.”poručio je gradonačelnik Glavić.

Podsjetimo, Gradskoj knjižnici Požega pripala je čast ponijeti titulu “Knjižnica godine” . Priznanje je to koje povodom obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica, 11. studenog, dodjeljuje Hrvatsko knjižničarsko društvo u svrhu poticanja kreativnosti, inovativnosti te unapređivanja kvalitete rada u hrvatskim knjižnica. Nagradu za najbolju knjižnicu Gradska knjižnica Požega dobila je na temelju prijave na natječaj Hrvatskog knjižničarskog društva za dodjelu priznanja “Knjižnica godine” i ispunjenih formalnih kriterija, prema procjeni Povjerenstva za dodjelu priznanja “Knjižnica godine”. Proglašenje pobjednika i uručenje priznanja “Knjižnica godine” održat će se povodom svečanosti obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica, 11. studenog 2021. godine, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

IZVOR: pozega.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn