GRAD PLETERNICA – Započinju radovi katastarske izmjere na području Grada Pleternice

Datum objave: 24. 1. 2023. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Katastarska izmjera u Pleternici vrijedna je 6,5 milijuna kuna te će se njome obuhvatiti četiri katastarske općine u površini od otprilike 1200 ha.

U skladu s višegodišnjim programom katastarskih izmjera građevinskih područja za razdoblje 2021.-2030. na području Grada Pleternice gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, županica Antonija Jozić i glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić, otkrivanjem table službeno su označili početak radova na katastarskoj izmjeri koji će obuhvatiti katastarske općine Frkljevci, Buk, Zagrađe i Brodski Drenovac. Dio je to višegodišnjeg programa katastarskih izmjera na ukupnom području Republike Hrvatske koji provodi Vlada RH putem Državne geodetske uprave, naglasio je glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić.

„Riječ je o investiciji od gotovo 3 milijarde kuna koje će se obavljati kroz slijedećih deset godina, a za ovu aktivnost na području Grada Pleternice možemo očekivati rezultate već krajem ove godine. Investicija u Pleternici vrijedna je 6,5 milijuna kuna i njome će biti obuhvaćene četiri katastarske općine u površini oko 1200 ha,“ rekao je Šustić. „ Projekt je značajan je za razvoj ove regije i ovoga grada te za ukupni gospodarski napredak u Republici Hrvatskoj. Pored ovoga projekta koji danas započinjemo, u okviru višegodišnjeg programa, obuhvatit ćemo i ostala područja Grada Pleternice i sva građevinska područja svih jedinica lokalne samouprave Požeško-slavonske županije,“ naglasio je ravnatelj Šustić.

„Ono što uvijek zanima naše investitore i sugrađane koji žele proširivati svoje djelatnosti i raditi investicije, to su uređeni zemljišnoknjižni izvadci i zemljišne knjige, a upravo ovim projektom, zahvaljujući Vladi RH i Državnoj geodetskoj upravi, odradit će se katastarska izmjera građevinskog zemljišta što će biti prva faza izmjera u katastarskim općinama Frkljevci, Zagrađe, Brodski Drenovac i Buk.“ rekla je gradonačelnica Šarić. Županica Jozić ovom prigodom istaknula je kako je prvi ugovor koji je potpisala kao gradonačelnica Pleternice bio upravo ugovor o provođenju katastarske izmjere u k.o. Bučje.
„Tada u to vrijeme te su se izmjere financirale na način da je 40% financirala Državna geodetska uprava, a 60% jedinica lokalne samouprave ili sami građani. Velika zahvala i Vladi RH što je prepoznala da je ovo temelj gospodarskog razvoja Republike Hrvatske i što se u okviru državnog proračuna, a putem Državne geodetske uprave, ove aktivnosti sada financiraju u stopostotnom iznosu. Građani s područja Grada Pleternice, kao i lokalna samouprava iz gradskog proračuna, neće morati izdvajati nikakva sredstva.“ naglasila je županica Antonija Jozić.

TEKST : S. P./PSŽ                   FOTO: PSŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn