GRAD PLETERNICA – Započela izgradnja društvenog doma u Ratkovici

Datum objave: 21. 11. 2020. | Kategorija: Društvo

RATKOVICA – Počeli su radovi na izgradnji novog društvenog doma u Ratkovici. Riječ je o projektu vrijednom više od 750 tisuća kuna u sklopu kojeg će biti izgrađena i pristupna cesta, a sredstva su osigurana iz proračuna grada Pleternice.

Izvođač radova je požeška tvrtka Presflex, a novi dom površine oko 160 kvadratnih metara s pristupnom cestom smješten je na lokaciji pored mjesnog dječjeg igrališta te će zajedno činiti jezgro društvenog okupljanja tamošnjih stanovnika svih uzrasta.

“Ratkovica je vrlo aktivan mjesni odbor i ovo je njihova je dugogodišnja želja i inicijativa. Vjerujem da će u idućih godinu dana koliko traje ovaj ugovor radovi biti završeni,” naglasila je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Predsjednik Mjesnog odbora Ratkovica Josip Baltić izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovog dugo čekanog projekta. “Doista sam sretan i zahvalan što je ovaj projekt došao u fazu izgradnje. To je objekt koji je vrlo potreban našem naselju, dugi niz godina radimo na tome, bilo je i prenamjena zemljišta i drugih problema, ali uspjeli smo. Jedan smo od rijetkih mjesnih odbora koji nije imao svoj objekt, mjesto za društvena okupljanja i koristili smo prostor koji nije bio u našem vlasništvu,” rekao je Baltić.

“Izgradnjom ovog doma u zaokružit ćemo jednu infrastrukturnu cjelinu gdje smo prethodno aktivno radili na svim drugim objektima u selu – od mrtvačnice, staze kroz groblje i ograde, renoviranja mjesne škole i parkirališta. S novim domom podići će se i kvaliteta življenja u našem selu te otvoriti mogućnosti za osmišljavanje novih infrastrukturnih i društvenih aktivnosti,” zaključio  je predsjednik MO Ratkovica Baltić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. P./ D. K.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn