GRAD PLETERNICA – Vatrogascima stigao novi Mercedes vrijedan 2,4 milijuna kuna

Datum objave: 06. 4. 2021. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi” naziv je projekta kojim je uz 85 posto sredstava EU nabavljeno 94 vatrogasna vozila za potrebe vatrogastva u Hrvatskoj. Jedno od njih ovih je dana stiglo u Pleternicu, a riječ je o novom Mercedesu vrijednom 2,4 milijuna kuna.

” To je novo navalno vozilo koje ima svu potrebnu, suvremenu opremu. Ovakva akvizicija u našem vatrogasnom društvu podiže nas u sam vrh što se tiče opremljenosti u 5 slavonskih županija. Naravno ne smijemo zaboraviti niti nedavnu cisternu koju smo također dobili na korištenje. Iskoristit ću ovu priliku i zahvaliti gradu i gradonačelnici na svemu što su u proteklim godinama činili i još uvijek čine za dobrovoljno vatrogastvo u Pleternici,”rekao je predsjednik DVD Pleternica Dragutin Žnidarec koji je novo vozilo predstavio i gradskom čelništvu.

U razmaku od samo 14 dana u Pleternicu su stigla dva nova vozila, a kako je naglasila gradonačelnica Antonija Jozić, vrijedni pleternički vatrogasci zaslužili su to svojim trudom i entuzijazmom “Naši vatrogasci su to zaslužili, a kada kažem naši mislim i na svih 11 ostalih vatrogasnih društava koje neumorno rade na očuvanju svojih društava i zaštiti stanovnika od ugroza svake vrste. Ovakvo jedno vozilo za cijelo administrativno područje nam uistinu puno znači zahvaljujem Ministarstvu unutarnjih poslova na dodjeli istoga. Još jednom ponavljam, naši dečki to zaslužuju jer njihova humanost i želja za pomoći u najtežim trenutcima nema granica i ja im na tome iskreno zahvaljujem i čestitam,” rekla je gradonačelnica Jozić.

IZVOR: pleternica.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn