GRAD PLETERNICA – Vatrogasci s korpama na terenu, zabranjen ulaz u parkove

Datum objave: 20. 7. 2023. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Sva moguća pomoć u ovom trenutku je na terenu i sanira se nastala šteta – naglasila je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.

Jutro nakon olujnog nevrijemena koje je poharalo velik dio Pleternice i pripadajućih naselja teče radno po prioritetima. “Jutros smo odmah ponovno obišli teren i razgovarali s Mjesnim odborima da vidimo gdje su nam prioriteti za rad. Isto tako održali smo i sastanak s centralnim vatrogasnim društvom Pleternica i Javnom vatrogasnom postrojbom. Sva moguća pomoć u ovom trenutku je na terenu i sanira se nastala šteta,”naglasila je gradonačelnica Marija Šarić.

Apelira na poštivanje mjera opreza i zabrane ulaska u zone sanacije i zone gdje je nastala šteta.”Trenutačno su prioriteti još uvijek stambeni objekti, a sve prijave za sanaciju se vrše pozivom na broj 112, nakon toga po redoslijedu prijava i mogućnostima će vatrogasci s korpama doći na teren i sanirati štetu,”ističe Šarić.

Osvrnula se i na pleternički park te je istaknula kako Hrvatske šume rade na odvozu oštećenih grada i porušenih stabala, a sve potencijalne i oštećene grane će biti odstranjene u dogovoru sa Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim područjem požeško-slavonske županije i Hrvatskim šumama.

Što se tiče radova na elektroenergetskoj mreži, djelatnici HEP-a su od sinoć na terenu, prioritetno na sanaciji i uspostavi visokonaponske mreže, a nakon toga niskonaponske. Kvarovi na elektroenergetskoj mreži prouzročili su i prestanak rada mobilnih uređaja na jednom dijelu grada zbog odašiljača koji je također ostao bez napajanja.

IZVOR: Grad Pleternica

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn