GRAD PLETERNICA – Uz Trg bećarca, od idućeg proljeća i nova tržnica za koju stiže milijun eura

Datum objave: 20. 7. 2019. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić i ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić potpisale su 18. srpnja 2019. u Ministarstvu poljoprivrede ugovor kojim se sufinancira izgradnja tržnice u Pleternici. Procijenjena vrijednost projekta je oko 8,5 milijuna kuna, a sufinanciranje je iz mjere 7.4.1 i to 7,4 milijuna kuna.

Potpisani ugovor je iz mjere 7 Programa ruralnog razvoja RH, kojom se poboljšavaju životni uvjeti u ruralnim sredinama sufinanciranjem lokalnih infrastrukturnih projekata, a stavljeni potpisi još su jedna potvrda izvrsnosti rada pleterničkog tima okupljenog oko gradonačelnice Jozić koja ne krije zadovoljstvo ovim uspjehom. Jer, uz Trg bećarca koji je već zaživio sa svojim Pleterničanima, uskoro će se, prikladno, smjestiti i suvremena tržnica s prometno- parkirnim površinama koja će odgovoriti svim zahtjevima i vrijednih OPG-ovaca i građana. Tržnica će biti smještena južno od Trga bećarca, uz Orljavu, a prema riječima gradonačelnice Jozić već od idućeg proljeća tamo će se prodavati i kupovati domaći i kvalitetni proizvodi.

“Procijenjena vrijednost projekta je oko 8,5 mil kn, a odnosi se na izgradnju tržnice, prometno-parkirnih površina, javne rasvjete, uređenje zelenih površina te kompletnu tehničku dokumentaciju. Točna vrijednost projekta znat će se nakon provedenih postupaka javne nabave. Sufinanciranje iz mjere 7.4.1. je 1 mil EUR odnosno 7,4 mil kn, a razliku do ukupne vrijednosti projekta osigurava Grad Pleternica.Inače po projektu je rok dvije godine, ali mi nećemo čekati jer nam je tržnica izuzetno bitna. Poznato je da smo staru srušili zbog izgradnje trga,” rekla je gradonačelnica Jozić.

“Sad ćemo provesti postupak javne nabave i ako ne bi bilo žalbi u relativno kratkim roku možemo i sklopiti ugovor s izvođačem. Slijedim toga radovi mogu krenuti već u rujnu. Osobno vjerujem da do kasnog proljeća sve može biti gotovo,” zaključila je gradonačelnica.

TEKST: S. Pok      FOTO: FB A. J.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn