GRAD PLETERNICA – Usvojen proračun za 2022. u iznosu 62 milijuna kuna

Datum objave: 20. 12. 2021. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Posljednja ovogodišnja, 3. sjednica Gradskog vijeća je uz 20 točaka dnevnog reda nosila i dvije najvažnije za rad gradske uprave, rebalans proračuna za 2021. i proračun za 2022.”Imamo realan proračun razvoja u koji smo ugradili i EU projekte” naglasila je gradonačelnica Šarić.

Proračun za 2021. godinu izvršen u je visini od 65 milijuna kuna.”Nalazimo se u jednom međuprostoru između dva proračunska razdoblja te je ove godine bio nešto manji broj raspisanih natječaja na koje smo mogli aplicirati, no unatoč tome postotak realiziranih, odnosno odobrenih projekata je velik i zadovoljna sam ovom realizacijom.” rekla je gradonačelnica Marija Đarić uz osvrt na 2021. godinu.

Plan proračuna za 2022. godinu je 62 milijuna kuna. Gradonačelnica je pojasnila kako je u proračun za 2022. ugrađen velik broj projekata, a konačno izvršenje će se znati rebalansom krajem 2022. godine.”Možda naizgled djeluje kako smanjujemo proračun, no upravo suprotno, visina ovisi o odobrenim sredstvima za projekte koje smo ugradili. Nismo uvrštavali pune iznose jer takvo povećavanje proračuna nikada nismo radili nego smo otvarali nove stavke sa određenim, manjim, iznosom. Ukoliko sredstva dobijemo taj iznos ćemo sukladno visini odobrenih sredstava podići u proračunu. U suštini imamo jedan realan proračun za koji vjerujem da će biti izvršen i u nešto većem iznosu,”zaključila je gradonačelnica.

TEKST: S. P./ Grad Pleternica                 FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn