GRAD PLETERNICA – Uspješna poslovna godina proslavljena s poduzetnicima i obrtnicima

Datum objave: 28. 12. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

PLETERNICA – Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić održala je tradicionalno blagdansko druženje s obrtnicima i poduzetnicima s područja Pleternice.Uz gradonačelnicu Jozić, prisutne obrtnike i poduzetnike prigodnim su riječima pozdravili direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Marija Šarić i ispred Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Mile Golić, predsjednik Udruženja obrtnika Požega.

Tradicija je da se poduzetnici i obrtnici koji posluju na području grada Pleternice na kraju kalendarske godine okupe na poziv gradonačelnice Antonije Jozić na kojem se uz prigodno druženje napravi osvrt na sve učinjeno i odrađeno ali ono sve očekuje u narednoj godini. Godina na izmaku bila je zahtjevna ali i plodonosna, naglasila je u svom prigodnom obraćanju gradonačelnica Jozić. “Ponosna sam gradonačelnica ovoga grada koji unazad pet šest godina pokazuje rast na području gospodarstva od broja obrta i poduzetnika do broja zaposlenih do rasta vaših prihoda. Na području našeg grada posluje 139 obrta pri čemu je u odnosu na prethodnu godinu osam novih obrta. I broj trgovačkih društava je stabilan. Više od 250 poduzetnika posluje na području grada Pleternice. U trgovačkim društvima su rasli prihodi. To je pokazatelj da vaši proizvodi i usluge nalaze svoje tržište i na tome vam čestitam. Ono što je najznačajniji podatak je rast broja zaposlenih u trgovačkim društvima,” rekla je Jozić dodajući kako je broj zaposlenih na području grada Pleternice porastao za više od 100 što u postotku govori da je to više od 33 posto. “To je rezultat vašeg rada. Iskrena čestitka svima vama koji ste zapošljavali i primali nove djelatnike. Svaki djelatnik kojeg ste vi primili ostao je u Pleternici, nije otišao izvan granica naše županije i domovine. U ovoj godini je dodijeljeno 750 tisuća kuna poduzetnicima i obrtnicima za njihove aktivnosti i kupovinu opreme i druge potrebe,”dodala je.

Svoj doprinos u uspjehu poduzetnika i rastu njihovog broja, ali i privlačenju sredstava iz EU u velikoj mjeri ima i Poduzetnički centar sa stručnim i marljivim djelatnicima koji pravovremeno prate sve ključne informacije i natječaje. “Hvala svima koji ste u Poduzetničkom centru pronašli svog poslovnog partnera koji je postao prepoznat ne samo na ovom području već i šire. Mi imamo partnere i izvan naše županije koji dolaze kod nas i za koje radimo projekte. Danas imamo 138 projekata koje Poduzetnički centar provodi za poduzetnike i obrtnike, a najvećim dijelom to su mjere ruralnog razvoja. Naš poduzetnički centar proveo je 499 savjetovanja u ovoj godini. Uvjerena sam da ste zadovoljni brzinom odgovora i savjetom kojeg ste dobili. Pripremili su i 30 projekata za samozapošljavanje od kojih je pola s područja grada Pleternice, a preostali dio s područja Požeško-slavonske županije. U našem Poduzetničkom inkubatoru su 24 stanara od čega je 18 virtualnih stanara, a to su oni stanari koji žele imati svoje sjedište u Pleternici i koji ima adresu na adresi našeg Poduzetničkog inkubatora,” pojasnila je gradonačelnica Antonija Jozić i upoznala poduzetnike i obrtnike s odlukom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU kako je grad Pleternica među sedam gradova kojima će se dodijeliti posebna sredstva za razvoj grada.

“Svima vama koji poslujete na području našeg grada najavljujem da je grad Pleternica prepoznat kao jedan od sedam gradova u RH kojima će se dodijeliti posebna sredstva za razvoj našeg grada. Ta će se sredstva moći koristiti od 2021. do 2027. godine. To je novo programsko razdoblje za poduzetnike s novim natječajima i potporama za vaša ulaganja. Za sve vas koji želite ulagati u razvoj našeg grada, za izgradnju vaših proizvodnih pogona, vaše opreme za proizvodnju, za razvoj vaše tvrtke koja već posluje ali i za nove koji će se otvoriti. Ovim putem ne mogu govoriti o kojim će se iznosima raditi jer intervencijski plan još uvijek nije usvojen ali znam da će potpore za male poduzetnike iznositi do 85 posto vaših ulaganja, a da će one veće regionalne iznositi 45 posto. Ako imate namjeru ulagati, 2020. godina je dobra godina za pripremanje projekata i ako želite doći kod nas krenite razmišljati u što bi ulagali i za koje bi se investicije odlučili,”zaključila je gradonačelnica Jozić uz zahvalu i čestitke za svako novo radnom mjesto koje su poduzetnici i obrtnici otvorili te svako ulaganje kojim su unaprijedili i gospodarsku sliku cijele zajednice.

TEKST: S. P./ D. K.        FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn