GRAD PLETERNICA – Šarić: “Ljepši početak nije mogao biti, odobreno pola milijuna kuna za nove sadržaje u vrtiću!”

Datum objave: 28. 5. 2021. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – U narednom periodu nas očekuju i veći projekti poput izgradnje nove zgrade dječjeg vrtića u Kuzmici, ali i uvođenje gradskog dječjeg doplatka, rekla je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.

Gotovo pola milijuna kuna vrijedno je novo dječje igralište koje će biti izgrađeno u prostoru Dječjeg vrtića Tratinčica, a sredstva su osigurana od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kroz projekt usmjeren na poboljšanje materijalnih uvjeta u vrtićima.

Tim povodom u Đakovu je nova pleternička gradonačelnica Marija Šarić potpisala ugovor za bespovratno financiranje izgradnje novih sprava, malonogometnog igrališta, atletske staze te dodatnih sadržaja nužnih za provođenje sportskih programa vrtića.

“Posebno sam ponosna što se moj prvi potpisani ugovor za bespovratna sredstva odnosi na izgradnju dodatnog dječjeg igrališta Dječjeg vrtića Tratinčica. Kada sam došla u Pleternicu prije 8 godina upravo je novi dječji vrtić bio prvi projekt u čijoj sam realizaciji sudjelovala. Sada, na drugoj funkciji u našemu gradu, opet iznova krećem sa stvaranjem uvjeta za ljepše odrastanje naše djece. Ljepši početak nije mogao biti,” rekla je Šarić. Dodaje kako je to tek početak nastavka i proširenja demografske politike Grada. “U narednom periodu nas očekuju i veći projekti poput izgradnje nove zgrade dječjeg vrtića u Kuzmici, ali i uvođenje gradskog dječjeg doplatka,” zaključuje.

IZVOR: pleternica.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn