GRAD PLETERNICA – Prijenos mise na Uskrs na Facebook stranici Grada

Datum objave: 10. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Grad Pleternica i župa sv. Nikole omogućit će prijenos mise uživo iz župne crkve u Pleternici. Budite na  Facebook stranici Grada Pleternice u nedjelju, na Uskrs u 9 sati.

U skladu s Odredbama biskupa HBK u vezi sa sprječavanjem širenja bolesti COVID-19, Grad Pleternica i župa sv. Nikole pozivaju svoje sugrađane da ostanu zajedništvu vjere, ali u svojim domovima.

Naime, da bi se izbjeglo širenje bolesti COVID-19 i očuvalo zdravlje stanovništva, sve se svete mise, slavlja sakramenata, sakramentala, pučke pobožnosti, župna slavlja i drugi događaji i svi sastanci otkazani su do daljnjega, kako unutar zatvorenih prostora tako i na otvorenim prostorima.

Vjernici su oslobođeni obveze sudjelovanja na nedjeljnoj i blagdanskoj svetoj misi te pozvani da ovu obvezu zamjene molitvom, postom, dobrim djelima, čitanjem Božje riječi, molitvenim sudjelovanjem u prijenosu euharistijskoga i drugih slavlja, prenošenih putem radija, televizije i drugih elektroničkih sredstava. Tjedni raspored prijenosa svete mise, krunice i prigodnog programa možete pogledati i na portalu Požeške biskupije.

TEKST: S.P.       FOTO. Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn