GRAD PLETERNICA – Preko 500 prijava štete, više od 300 intervencija i 400 poziva žurnim službama

Datum objave: 01. 8. 2023. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Nakon nekoliko dana odmaka i početkom prijave šteta razmjeri olujnog nevremena na području Pleternice dobivaju sve veće okvire. Danas je zadnji dan za prijavu.

Prolaskom nevremena županijski centar 112 je zaprimio više od 400 poziva sa područja Pleternice.”Analitički gledano, ovo je bio jedan od najtežih dana u proteklih 10 – tak godina, obzirom na broj poziva u jedinici vremena. U svemu tome najvažnije je istaknuti kako nije bilo ljudskih žrtava, te na izvrsnu suradnju žurnih službi sa centrom 112,” rekao je Slavko Marinac, voditelj Službe civilne zaštite Požega.

Javna vatrogasna postrojba Požeško-slavonske županije je zajedno s pripadnicima pleterničkog vatrogasnog centra krenula u žurnu sanaciju u prvom redu velikih šteta na krovištima. “Kroz 5 dana ukupno je odrađeno preko 200 intervencija uz pomoć dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Pleternice te DVD-a Čaglin, Ruševo, Velika, Jakšić, Belišće i JVP Grada Požege. Nažalost i zbog opterećenja ljestvi smo imali kvarove na svima stoga smo ovih dana bez njih, no sreća u nesreći je što smo uspjeli završiti sve. Ovim putem zahvaljujem svima na nesebičnom radu i pomoći koju su iskazali,” rekao je Ivan Novosad, zapovjednik JVP Požeško-slavonske županije.

Štetu na javnim zgradama, kao i čišćenje prometnica na sebe je preuzeo Pleternički komunalac.”Odmah po obilasku terena krenuli smo u prvom redu zaštiti prostorije na onim zgradama koje su ostale bez krova. Najviše takvih situacija smo imali na društvenim i vatrogasnim domovima, istaknuo je Tomislav Ećimović, direktor Pleterničkog komunalca koji je također uputio riječi zahvale i djelatnicima i stanovnicima Pleternice.

Od ponedjeljka se prikupljaju i prijave za elementarnu nepogodu, a danas je zadnji dan prijave. Pleternička gradonačelnica Marija Šarić kaže kako rad gradskih službi nije bio znatno usporen zbog prijava štete.”Grad mora funkcionirati kao i inače stoga smo napravili preraspodjelu kako bi ljudi što manje čekali u redu na prijavu štete. Do sada je zaprimljeno preko 500 zahtjeva, ukupno se radi o više od 1000 objekata koji su stradali, blizu smo konačne brojke jer vjerujem kako je većina ipak do sada već predala svoje zahtjeve” rekla je Šarić

IZVOR: Platernica.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn