GRAD PLETERNICA – Pozitivni trendovi vesele: 13 prvašića više u odnosu na prošlu godinu

Datum objave: 07. 9. 2020. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Ove godine je u prve razrede OŠ fra Kaje Adžića upisano ukupno 88 učenika što je za 13 više nego prošle godine kada je bilo 75 upisanih.

Početak nove školske godine novi je i životni početak i nova stranica za sve učenike, a u ovoj specifičnoj godini i novi izazov za sve nas. Iako je proteklih godina bila praksa obilaska učenika u prvim razredima, ove godine iz sigurnosnih razloga taj dio će izostati.”Tracionionalni obilazak je samo jedna želja da posjetimo naše prvašiće i da im zaželimo sretan polazak u školu. No, s obzirom na preporuke ove godine će ih pokloni Grada dočekati u školi. Radi se o radnim bilježnicama i poklon paketima za sve učenike prvih razreda,” rekla je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.
U tu je namjenu utrošeno oko 300 tisuća kuna, a gradonačelnica dodaje kako je to uvijek jedna od dražih “investicija”.”Baš kao i kod sufinanciranja vrtića te svih projekata koje radimo na dobrobit naše djece uvijek je želja da ti iznosi budu što veći. Pozitivni trendovi nas uvijek vesele pa tako i povećanje od 13 prvašića u odnosu na prošlu godinu,” istaknula je Jozić.

Iako je početna brojka upisanih učenika u prvi razred prije par dana bila 85 ravnatelj škole Hrvoje Galić kaže kako svake godine taj broj varira pa je tako ovogodišnje dodatno povećanje od 3 nova učenika rezultat i doseljavanja određenih obitelji u Pleternicu. “Tako ove godine imamo ukupno 88 učenika koji su upisani u 1. razred u našoj školi, što je za 13 više nego prošle godine kada smo imali 75 upisanih,”rekao je Galić.

IZVOR: pleternica.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn