GRAD PLETERNICA – Potpisano 19 novih ugovora o dodijeli bespovratnih sredstava za razvoj gospodarstva

Datum objave: 27. 9. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

PLETERNICA – U Gradskoj vijećnici Grada Pleternice danas su svečano potpisani ugovori o dodijeli bespovratnih potpora Grada u gospodarstvu za 2019. godinu. Potpisano je 19 ugovora za investicije vrijedne preko pola milijuna kuna, od čega Grad Pleternica sufinancira gotovo 290 tisuća kuna.

Riječ je o Programu potpore razvoja gospodarstva Grada Pleternice koji svojim mjerama obuhvaća poduzetnike početnike, poduzetnike i obrtnike koji obavljaju proizvođačku i uslužnu djelatnost, a potpisani su i ugovori za potpore za nova radna mjesta na području grada, za izradu poslovnih planova te za razvoj turističke infrastrukture.

“Od ukupno planiranih milijun kuna koliko godišnje izdvajamo za razvoj gospodarstva, u ovom trenutku se dodjeljuje gotovo 290 tisuća kuna, a ima još zahtjeva koji su u obradi i koji idu u sljedećem terminu potpisa ugovora,” naglasila je gradonačelnica Antonija Jozić.

“Sredstava još ima i ovom prilikom pozivam gospodarstvenike s područja našeg grada, ako ispunjavaju uvjete našeg natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava koji je otvoren do iskorištenja sredstava, da se jave i da za razvoj svog poslovanja, svom obrtu ili poduzeću priskrbe i ovaj dio koji izdvaja Grad Pleternice,” zaključila je gradonačelnica Jozić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn