GRAD PLETERNICA – Potpisan ugovor za novi vrtić u Kuzmici

Datum objave: 30. 11. 2022. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – RadovI su vrijedni 11,6 milijuna kuna, a kamen temeljac će biti postavljen u povodu Dana grada i blagdana njegovog zaštitnika sv. Nikole 6. prosinca.Riječ je o 4 nove odgojno-obrazovne skupine na površini od 600 četvornih metara,a projekt je financiran od strane Europskog fonda za ruralni razvoj sa nešto više od 9,3 milijuna kuna.

Pozitivni gospodarski trendovi najveći manifest pokazuju kroz potrebe za vrtićkim kapacitetima, a pleternički dječji vrtić unatoč novoj zgradi i proširenju iste ponovno ima problem sa malim kapacitetom u odnosu na broj prijavljene djece.”Iako se radi o “slatkim brigama” obaveza koju imamo prema roditeljima je jako velika i željeli smo to riješiti što prije. Prije nekoliko godina smo predosjetili da bi nam se takva situacija mogla dogoditi i krenuli smo u projektiranje nove zgrade, ali dislociranog odjela Dječjeg vrtića Tratinčica smještenog u Kuzmici,”pojasnila je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Definiranim projektom sa građevinskom dozvolom krenulo se u traženje natječaja i to je također vrlo brzo riješeno te su odobrena sredstva za izgradnju, nakon čega je uslijedilo raspisivanje natječaja i potpis ugovora sa izvođačem radova. Radove vrijedne 11,6 milijuna kuna izvodit će tvrtka L projekt, a kamen temeljac će biti postavljen u povodu Dana grada i blagdana njegovog zaštitnika sv. Nikole 6. prosinca.”Simbolikom kamena temeljca proslaviti ćemo naš Dan grada te započeti pripremne radove, a s obzirom da se nalazimo u prosincu, izvođač će radove na građenju samog objekta započeti u rano proljeće,” navodi Šarić. Riječ je o 4 nove odgojno-obrazovne skupine na površini od 600 četvornih metara, a projekt je financiran od strane Europskog fonda za ruralni razvoj sa nešto više od 9,3 milijuna kuna.

“Smatram kako na puno načina pokazujemo koliko smo decentralizirani kao grad i kako skrbimo o svim našim naseljima, a ovo je možda i najbolji pokazatelj tog načina rada. Veselimo se radovima, ali projektiramo i dalje i nadamo se da će nam trebati još skupina za našu djecu, a mi ćemo tada, kao i sada, to uzeti kao prioritet u realizaciji jer to djeca i ulaganje u zajednicu moraju biti,” zaključuje Šarić.

TEKST: S. P./Pleternica.hr                   FOTO: Pleternica.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn