GRAD PLETERNICA – Potpisan ugovor za izgradnju društvenog doma u Ratkovici vrijedan više od 750 tisuća kuna

Datum objave: 05. 10. 2020. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić danas je svečano u potpisala ugovora s izvođačem izgradnje društvenog doma u Ratkovici. Ugovor je vrijedan 750 tisuća kuna plus PDV, a rok izgradnje novog doma površine oko 160 kvadratnih metara s pristupnom cestom je godinu dana. Sredstva potrebna za izgradnju osigurana su iz proračuna Grada Pleternice.

Ugovor je vrijedan 750 tisuća kuna plus PDV i odnosi se na izgradnju novog doma površine oko 160 kvadratnih metara s pristupnom cestom, a izvođač radova je požeška tvrtka Presoflex. Dom će biti smješten na lokaciji pored mjesnog dječjeg igrališta te će zajedno činiti jezgro društvenog okupljanja tamošnjih stanovnika svih uzrasta.

“Ratkovica je vrlo aktivan mjesni odbor i ovo je njihova je dugogodišnja želja i inicijativa. Vjerujem da će u idućih godinu dana koliko traje ovaj ugovor radovi biti završeni te da ćemo potom jednako svečano otvoriti taj dom,” naglasila je gradonačelnica Jozić. Uz gradonačelnicu Jozić svoje zadovoljstvo današnjim činom nije krio ni predsjednik Mjesnog odbora Ratkovica Josip Baltić.

“Doista sam sretan i zahvalan što je ovaj projekt došao u fazu izgradnje. To je objekt koji je vrlo potreban našem naselju, dugi niz godina radimo na tome, bilo je i prenamjena zemljišta i drugih problema, ali uspjeli smo. Jedan smo od rijetkih mjesnih odbora koji nije imao svoj objekt, mjesto za društvena okupljanja i koristili smo prostor koji nije bio u našem vlasništvu,” rekao je Baltić.

“Izgradnjom ovog doma u zaokružit ćemo jednu infrastrukturnu cjelinu gdje smo prethodno aktivno radili na svim drugim objektima u selu – od mrtvačnice, staze kroz groblje i ograde, renoviranja mjesne škole i parkirališta. S novim domom podići će se i kvaliteta življenja u našem selu te otvoriti mogućnosti za osmišljavanje novih infrastrukturnih i društvenih aktivnosti,” rekao je predsjednik MO Ratkovica Baltić. Sredstva potrebna za izgradnju osigurana su iz proračuna Grada Pleternice.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn