GRAD PLETERNICA – Potpisan ugovor vrijedan pola milijuna kuna za dogradnju vatrogasnog doma u Požeškoj Koprivnici

Datum objave: 05. 5. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEŠKA KOPRIVNICA – U prostorijama DVD-a Požeška Koprivnica danas je potpisan ugovor o dogradnji Vatrogasnog doma Požeška Koprivnica. Vrijednost radova je 500 tisuća kuna koje je osigurao Grad Pleternica.

Potpisivanju ugovora nazočila i gradonačelnica Antonija Jozić sa zamjenikom Domagojem Katiće i direktoricom Poduzetničkog centra Pleternica Marijom Šarić.

“Hvala našoj gradonačelnici Antoniji Jozić na ovom ugovoru. Bit će izgrađeno spremište za vatrogasni kamion, sanitarni čvor te jedna dodatna prostorija. Naše dobrovoljno vatrogasno društvo djeluje od 1953 godine, a to je razdoblje kada je izgrađen i ovaj dom. Sretni smo što je došao trenutak realizacije ovog projekta jer će nam dograđeni prostori omogućiti kvalitetnije djelovanje, rekao je Antun Antunović predsjednik DVD-a Požeška Koprivnica.

“Ovo je projekt kojeg su vatrogasci Požeške Koprivnice inicirali prije dosta vremena, no bilo je određenih problema s ishođenjem građevinske dozvole i administracijom. Početkom ove godine i to smo uspjeli riješiti. Grad Pleternica je osigurao u svom proračunu 500 tisuća kuna za ovu fazu dogradnje garaža i dodatnih prostorija, no cijeli prostor doma zahtjeva temeljitu obnovu pa se nadam da ćemo po završetku ove faze nastaviti i dalje s radovima kako bi ovaj dom zasjao u svom najljepšem svijetlu,” pojasnila je gradonačelnica Antonija Jozić.

Jučer je bio blagdan svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca. Na našem području imamo 12 dobrovoljnih vatrogasnih društava i ponosni smo na sve njih, a Požeška Koprivnica jedno je od operativnijih i spremnijih društava, vidi se to i po opremi i ljudstvu i entuzijazmu. Nadam se kako će ova dogradnja i prostor u koji će moći smjestiti i vozila i opremu podići još više standard vatrogastva na području Požeške Koprivnice, a time i na području grada Pleternice,” zaključila je Jozić.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn