GRAD PLETERNICA – Počela izgradnja aglomeracije vrijedne 180 milijuna kuna

Datum objave: 17. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Počela je izgradnja aglomeracije Pleternica koja obuhvaća 45,5 kilometara kanalizacijske mreže, 14 crpnih stanica, šest retencija i četiri preljeva, te pročistač na rijeci Orljavi. Obuhvaćena su naselja od Kuzmice prema Pleternici – Trapari, Novoselci, Gradac, Frkljevci, Kadanovci, Bresnica, Sulkovci, a vrijednost radova je 180 milijuna kuna od čega dio sufinancira EU, a dio Hrvatske vode i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te grad Pleternica.

Izgradnja aglomeracije započela je 1.travnja i to u naseljima Viškovci i Blacko izgradnjom tlačnog voda. “Izgradnja dugoočekivane aglomeracije Pleternica obuhvaća izgradnju kanalizacijske mreže prigradskih naselja od Kuzmice prema Pleternici, zatim naselja Gradac, Frkljevci i Kadanovci te Bresnica, Sulkovci, Bzenica, Trapari i Novoselci. Dužina gradnje je nešto više od 40 kilometara. Radovi se nadovezuju na izgradnju pročistača otpadnih voda koji će se graditi na lokaciji Bubanovke (Bubanovog mosta u Pleternici). Ukupna vrijednost projekta je 180 milijuna bez PDV-a. 134 milijuna kuna se odnosi na izgradnju mreže dok se 35 do 37 milijuna kuna odnosi na izgradnju pročistača otpadnih voda. Dio sredstava odnosi se na nabavku opreme i za nadzor i provedbu projekta ,” pojasnila je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić koja je s direktorom Tekije Antom Bekićem obišla gradilišta. Dodaje kako će se radovi izvoditi u sljedeća 24 mjeseca do kada bi trebali biti izvedeni radovi i na izgradnji pročistača.

“Nositelj radova, odnosno investitor projekta je tvrtka Tekija d.o.o. koja je potpisala ugovor s izvođačem radova početkom listopada prošle godine i to s domaćom tvrtkom Presoflex gradnja d.o.o.. Partner tvrtki izvođaču radova je slovenska tvrtka Riko iz Ljubljane,” direktor tvrtke Tekija d.o.o. Ante Bekić.

“Radovi su započeli na trasi u naselju Viškovci i Blacko, a uskoro bi se trebali završiti i drugi izvedbeni projekti te započeti i na drugim trasama. Kada me građani zovu i pitaju gdje će se prvo početi graditi, ne mogu im točno i s preciznošću reći jer je veliki broj naselja, no nakon dovršetka radova imat ćemo funkcionalan sustav koji će doprinijeti daljnjoj kvaliteti života na područja grada Pleternice i svih prigradskih naselja,” zaključila gradonačelnica Jozić.

TEKST: S. P.      FOTO: D.K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn