GRAD PLETERNICA – Ostvaren prvi korak prema nogostupu na D525: raspisan natječaj za izvođača radova

Datum objave: 27. 1. 2021. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Zbog velike potrebe mještana Frkljevaca i Kadanovaca u narednom periodu se nastavlja rekonstrukcija državne ceste D525 od Sajmišta do izlaza iz Kadanovaca. Investicija je vrijedna 23 milijuna kuna bez PDV-a  a riječ je o potpunoj rekonstrukciji ceste, izgradnji nogostupa i kolnih ulaza.” Moramo biti svjesni da Hrvatske ceste imaju velik broj kilometara ceste u svom vlasništvu i da nije jednostavno biti na popisu investicija jer je raditi potrebno svugdje,” naglasila je gradonačelnica Jozić.

Kako je i najavljivano tokom proteklih godina, a zbog velike potrebe mještana Frkljevaca i Kadanovaca u narednom periodu se nastavlja rekonstrukcija državne ceste D525 od Sajmišta do izlaza iz Kadanovaca. Investicija je to vrijedna 23 milijuna kuna bez PDV-a te se radi o potpunoj rekonstrukciji ceste, izgradnji nogostupa i kolnih ulaza. – Kao i obično tako veliki projekti koji se financiraju putem hrvatskih cesta, jer se radi o državnoj cesti uvijek zahtjevaju poseban pristup i veliko opravdanje. Moramo biti svjesni da Hrvatske ceste imaju velik broj kilometara ceste u svom vlasništvu i da nije jednostavno biti na popisu investicija jer je raditi potrebno svugdje. Svjesna sam problema zbog nedostata nogostupa u Frkljevcima i Kadanovcima i uzela sam taj projekt kao jedan od prioriteta cestogradnje na području Pleternice – ističe Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Dodamo li tome i izgradnju sustava odvodnje u ta dva naselja koja uskoro kreće govorimo o povijesnim investicijama. – Najveće zadovoljstvo je vidjeti projekt u fazi realizacije, i naravno da smo sretniji i zadovoljniji što je taj projekt veći i korisniji za zajednicu. Ova dva projekta koja dolaze u Frkljevce i Kadanovce su ništa drugo nego povijesni i mogu samo iskoristiti priliku i zahvaliti ljudima na strpljenju. Svjesna činjenice da je dugo trajalo, jako puno nam je značila da suradnja sa MO kroz koju su oni pokazali razumjevanje veličine projektnih zadataka – rekla je Jozić.

Navodi dalje kako niti Bilice nisu zaboravljene te se aktivno radi na rješavanju nogostupa i na tom dijelu državne ceste D525. – I taj dio ceste je u vlasništvu Hrvatskih cesta, tamo smo imali prioritet sanacije opasnog dijela ceste. Vjerujem kako ćemo i nogostup u Bilicama kao i brojne druge projekte uspješno riješiti u suradnji sa Hrvatskim cestama – zaključila je Jozić.

IZVOR:pleternica.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn