GRAD PLETERNICA: Izrada digitalne baze – pošaljite tradicionalne slavonske recepte

Datum objave: 17. 2. 2019. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – U sklopu projekta „Kulturna ruta bećarca i gange“ financiranog iz Programa Interreg IPA prekogranična suradnja Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora, Turistička zajednica Grada Pleternice kao partner na projektu izrađuje digitalnu bazu tradicionalnih recepata sa područja Slavonije.

Sve zainteresirane osobe koje u svojim „kuharicama“ imaju zapisane recepte za pripremu tradicionalnih jela i slastica mogu ih u digitalnom ili izvornom pisanom obliku dostaviti na e- mail: tz@pleternica.hr ili osobno na adresu: Pleternica, Trg hrvatskih branitelja 1, 1. kat (Ured gradonačelnice).

Ukoliko dostavljate u izvornom obliku iste će digitalizirati te Vam vratiti “kuharicu”. Kuharicu isto tako možete i ustupiti odnosno pokloniti Turističkoj zajednici. Dio pristiglih recepata biti će objavljen u Tradicionalnoj kuharici koja će biti izrađena u sklopu projekta te će navedena jela biti pripremljena na lokalnoj manifestaciju u lipnju ove godine. Svi ostali recepti koji ne budu dio kuharice biti će pohranjeni u digitalnu bazu i tako očuvani od zaborava.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn