GRAD PLETERNICA – Gradonačelnica Jozić o detaljima Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta

Datum objave: 23. 3. 2020. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić obratila se svoim sugrađanima kako bi im pomogla pri nedoumici i pitanjima vezanim uz odluku Stožera civilne zaštite O ZABRANI NAPUŠTANJA MJESTA PREBIVALIŠTA . Odluka stupa na snagu od ponoći, a gradonačelnica Jozić detaljno je pojasnila tko je za što u Pleternici nadležan:

“Svi stanovnici s područja Grada Pleternice (sva naselja) mogu se kretati po području Grada Pleternice. Dakle, možete doći u trgovinu u Pleternicu (ili Frkljevce ili bilo koje drugo naselje na području grada) no ne možete primjerice ići u trgovinu u Požegu ili Slavonski Brod

Poslodavci (tvrtke): ukoliko imate djelatnike s područja drugih općina i gradova trebate im napisati propusnice da mogu putovati na posao i s posla. Isto tako rečeno mi je da svoju robu možete voziti; sami si pišete propusnice (potpis, pečat obavezno trebaju biti na propusnici)

Liječnici obiteljske medicine izdaju propusnice za putovanja vezana uz liječenje.

Stožer civilne zaštite (načelnik stožera: Domagoj Katić, tel: 251-046 ili mail: domagoj.katic@pleternica.hr) za slučajeve iz čl. 2, točke E ove odluke, dakle za pružanje skrbi djeci ili starijim osobama, kupnje hrane i osnovnih potrepština. Napominjem da stožer civilne zaštite NEĆE izdavati propusnice ni za kakve druge slučajeve osim onih propisanih Odlukom. Dakle ono što možete nabaviti na području našeg grada, nabavite na području našeg grada.

Isto tako, a slijedom brojnih upita, želim jasno i glasno reći da Stožer civilne zaštite Grada Pleternice provodi Odluke SCZ RH, ne može izdavati drugačije mjere, ne može ublažiti niti postrožiti mjere. Npr. ne može odobriti ranije otvaranje trgovina ili kasnije zatvaranje trgovina i sl.

Ponovno apeliram na osobe kojima je određena mjera samoizolacije da poštuju mjere.I apeliram na sve nas, smanjite kontakte, ne organizirajte rođendanske proslave i bilo kakve obiteljske fešte i okupljanja. Ostanite kod kuće. Ne sjedite na terasama kafića kojima je zabranjen rad jer vam nedostaje kava s prijateljima. Nedostaje i meni.
Čuvajte sebe i ljude oko sebe!” poručila je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn