GRAD PLETERNICA – Dodijeljena sredstva novorođenima: “Želimo participirati i pomoći roditeljima”

Datum objave: 14. 3. 2024. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Dodijeljena su sredstva za 20-ero novorođenih na području Pleternicu u zadnjem kvartalu prethodne godine. Samim time evidentiran je i konačni broj novorođenih u 2023. godini. On je 87, a isti broj novorođenih je zabilježen i u prethodnoj 2022. godini.

“Prosjek posljednjih 10 godina je 90 djece po godini, naravno želja nam je da ih bude što više, ali važno je primjetiti i konstantno održavanje, a poneke godine i porast novorođenih,” rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice. Prilikom dodjele prigodnog dara djeci, koje se tradicionalno održava u Dječjem vrtiću Tratinčica u Pleternica Šarić je upoznala roditelje sa mjerama koje imaju na raspolaganju.

“Uz ovaj skromni poklon u daljnjem razvoju vašeg djeteta vas očekuju brojne mogućnosti. Svakako je tu infrastruktura u vidu vrtića koja vas zasigurno najviše zanima, a na području koje smo ove godine otvorili podružnicu u Kuzmici te planiramo još jednu u Gradcu. Tu je i gradski dječji doplatak, ali i brojne druge mjere kojima želimo makar dijelom participirati i pomoći vama kao roditeljima,” istaknula je Šarić.

IZVOR: Grad Pleternica

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn