GRAD PLETERNICA – Brojne aktivnosti za treću životnu dob

Datum objave: 22. 4. 2023. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Kroz dva projekta vrijedna gotovo 30 tisuća eura Grad Pleternica osigurao je brojne aktivnosti za svoje sugrađane starije životne dobi.

Kreativna radionica, čašica razgovora, obiteljski dani, izleti, edukacije, druženje uz ples u Matici umirovljenika Pleternica, samo su neke od aktivnosti na koje se zainteresirani mogu odazvati. Kako bi Pleterničanke i Pleterničani starije životne dobi imali više mogućnosti za unaprjeđenje kvalitete vlastitog života i veću uključenost u zajednicu, Grad Pleternica provodi dva projekta vrijednosti gotovo 30 tisuća eura.

Uz tjelovježbu, mjerenje šećera i tlaka korisnici ovih projekata imaju i razne druge aktivnosti poput informatičkih radionica kao i osiguran prijevoz iz okolnih naselja u Pleternicu, a odnedavno i u Požegu. Na zajedničkom sastanku pleternička gradonačelnica, Marija Šarić je iskazala zadovoljstvo rastom aktivnosti usmjerenih upravo na zlatnu dob. “Stvoriti aktivnu zajednicu u manjim sredinama je puno veći posao nego što je to u većim gradovima. No, dugi niz godina provodimo projekte socijalnog karaktera usmjerenih na treću životnu dob i ova suradnja je rezultat ne samo trenutačnih nego i prošlih projekata. Veseli me što su korisnici u nama pronašli partnera i što se mogu osloniti na nas da ćemo uvijek imati određene aktivnosti u kojima surađujemo;” naglasila je Šarić.

Kreativna radionica, čašica razgovora, obiteljski dani, izleti, edukacije, druženje uz ples u Matici umirovljenika Pleternica, samo su neke od aktivnosti na koje se zainteresirani mogu odazvati. “Veselimo se svakom novom dolasku i nikada nas ne može biti previše. Doći danas ovdje i osjetiti  ovakvu atmosferu daje i nama mlađima novu energiju. Ponekad čak i kad smo u pauzama između projekata i aktivnosti jer mislimo da smo pretjerali dobijemo pozive od naših korisnika sa upitom, zašto smo stali i kada krećemo. To izuzetno veseli cijeli kolektiv” zaključila je Šarić. Za sve upite otvoren je i broj telefona 034 252 125 na koji se svi zainteresirani mogu javiti i informirati.

TEKST: S. P.                     FOTO: Pleternica.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn