GRAD PLETERNICA: 92,5% popusta u Muzeju bećarca povodom Dana otvorenih vrata EU projekata

Datum objave: 28. 6. 2023. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Simbolično, otvorena vrata EU projekata obilježit će se 1. srpnja u posljednje otvorenoj zgradi u Pleternici financiranoj iz EU sredstava, Interpretacijskom centru Muzej bećarca, sa simboličnih 92,5% popusta na sve ulaznice, kolika je vrijednost sufinanciranja projekta Muzeja bećarca iz europskih i nacionalnih sredstava.

Povodom desete godišnjice ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju na razini cijele države obilježavaju se Dani otvorenih dana EU projekata. Od 2019. do danas, Grad Pleternica proveo je brojne projekte u ukupnoj vrijednosti preko 100 milijuna kuna, a uz one provedene zajednički s partnerskim institucijama u vrijednosti od 460 milijuna kuna, glasi za grad koji se nalazi visoko na listi povlačenja europskih sredstava.

“Bez imalo zadrške možemo reći da je Grad Pleternica doživio promjene kojih se ne bi postidjeli ni mnogi veći gradovi u posljednjih 10 godina zahvaljujući članstvu u Europskoj uniji. Iza nas je period između dva programska razdoblja u kojemu je bilo manje natječaja, međutim to vrijeme smo iskoristili za pripremu projektnih dokumentacija kako bismo bili spremni u trenutku objave nadolazećih natječaja,” naglasila je gradonačelnica Pleternica Marija Šarić.

Simbolično, otvorena vrata EU projekata obilježit će se 1. srpnja u posljednje otvorenoj zgradi u Pleternici financiranoj iz EU sredstava, Interpretacijskom centru Muzej bećarca, sa simboličnih 92,5% popusta na sve ulaznice, kolika je vrijednost sufinanciranja projekta Muzeja bećarca iz europskih i nacionalnih sredstava.

Uz prigodne cijene obilaska u radnom vremenu centra, doprinos obilježavanju dana otvorenih vrata dat će i Udruga Hrvatsko žensko društvo Pleternica novim projektom „Na tragu bolje europske budućnosti faza 2“ i upoznavanjem javnosti s do sada provedenim projektima u Kinoteci Muzeja.

TEKST: S.P./Pleternica.hr                         FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn