GRAD PAKRAC – Za Društveni centar Pakrac 1,4 milijuna kuna

Datum objave: 03. 6. 2020. | Kategorija: Društvo

PAKRAC- Revitalizacija Društvenog centra Pakrac novi je projekt za koji je iz Europskog socijalnog fonda odobreno nepovratnih 1,378 milijun kuna koliki je ukupan iznos njegove vrijednosti.Projekt je izradila Lokalna razvojna agencija Poduzetnički centar Pakrac. Prijavitelj je Nogometni klub Hajduk, a partneri su Grad Pakrac i Udruga Mali most.

Projekt je kandidiran na natječaj „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“ iz operativnog programa „Učinkovitost ljudskih potencijala“ koji provodi Ured za udruge Vlade RH, a ugovor o provođenju projekta prošloga tjedna je potpisao Marijan Prohaska, predsjednik Hajduka.

Projekt je usmjeren i ka povećanju iskorištenosti javnog prostora za društveni život na lokalnoj razini kroz civilno-javno partnerstvo i međusektorsku suradnju. Radi toga najveći dio sredstva odnosi se na plaće zaposlenika (3,5 osobe) i honorare za vanjske stručne suradnike – predavače, za što će biti potrošeno više od 950.000 kuna, dok je ostalo (40 posto kako je propisano natječajem) namijenjeno za razna vrsta unapređenja i opremanje prostora u kojem će aktivnosti biti provedene te njegove prateće troškove kao što je propaganda i slično.

Na gradskom stadionu građevinski će se dovršiti prostor koji još nije u potpunosti završen, unaprijediti instalacije, sanitarni čvorovi i drugo. Pored toga će se kupiti razna dodatna računalna i audio-vizualna oprema, klupe i stolovi, društvene igre i oprema za vježbanje koja omogućuje edukativne, zabavne i rekreativne sadržaje kako bi prostor bio što interesantniji i kvalitetniji za provođenje slobodnog vremena njihovih korisnika, prvenstveno djece i mladih Pakraca, ali i njihovih roditelja jer je dio programa naslovljen Podrška roditeljima u roditeljstvu. Od edukativnih sadržaja planirane su radionice, među ostalim naslovljene: Sigurnost na internetu, Poduzetništvo mladih, Zdravstvene radionice, Tečaj zdrave prehrane, Škola nepušenja, Menadžment volontera, a svaka od njih predviđa desetak različitih aktivnosti kroz koje bi uz zaposlenika na projektu provodili i stručne osobe. Rok za provođenja programa je dvije godine počevši od dana potpisivanja ugovora.

IZVOR: pakrackilist.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn