GRAD PAKRAC – Radovi na izgradnji spomen obilježja hrvatskim braniteljima

Datum objave: 11. 10. 2019. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – Uskoro bi trebali biti nastavljeni radovi na izgradnji spomen obilježja hrvatskim braniteljima na južnom dijelu pakračkog Trga bana Josipa Jelačića koji je u fazi izgradnje. Iz Ministarstva hrvatskih branitelja je ovih dana stigao ugovor kojim se odobrava daljnjih 400.000 kuna za nastavak radova na izgradnji, a koji se moraju utrošiti do kraja godine.

Dio sredstava neophodnih za ovu fazu radova koji podrazumijevaju izlazak građevinske konstrukcije iz zemlje osigurat će se u gradskom proračunu. Kako je rekla gradonačelnica Anamarija Blažević, u tijeku su pregovori u Ministarstvu oko nastavka financiranja radova i uz dio sredstava iz gradskog proračuna vjeruje da bi sredstva bila dostatna da se dogodine završi ovaj projekt što je važno zbog njegove višegodišnje izgradnje, ali i zbog dovršetka svih ostalih radova na tom dijelu glavnog gradskog trga.

Podsjetimo, spomen obilježje koje u sebi sadrži više elemenata kao što je odavanje počasti braniteljima, ali kroz fontanu u obliku stare pakračke utvrde označen kulama istovremeno je prisutan i vizualni (ukrasni) i povijesni element. Radovi su započeti još u studenome 2016. godine u vrijednosti oko 90.000 kuna pri čemu je 80.0000 osiguralo Ministarstvo hrvatskih branitelja i s njima su postavljeni temelji. Lani u listopadu pakračka tvrtka Arhiz nastavila je radove izgradnjom strojarskog dijela buduće fontane kao dijela spomen obilježja koji obuhvaća podzemni  betonski prostor za pumpu, filter stanicu, grijače vode. Tada je utrošeno oko 260.000 kuna, od čega je  Ministarstvo hrvatskih branitelja sufinanciralo s 200.000 kuna.

IZVOR: pakrackilist.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn