GRAD PAKRAC – Promocija zbirke pjesama “LJUBAv” Maria Baraća

Datum objave: 22. 8. 2020. | Kategorija: Kultura

PAKRAC – U dvorištu kurije Janković u Pakracu sinoć je predstavljena zbirka pjesama “Ljubav” o kojoj su pred gotovo stotinu posjetitelja govorili autor Mario Barać i ravnateljica pakračke knjižnice Monika Lucić Fider.

„Nisam vam ja pjesnik. Jesenjin je pjesnik. Ja sam vam tek običan obrtnik koji svoja raspoloženja, osjećaje i stanja zna pretočiti u stih“, rekao je autor knjige „LJUBAv“ dodajući kako je knjiga nastajala petnaestak godina i odraz je raznih stanja iz tog vremena, a posljednju pjesmu „Ljubav“ posvećenu majci Ljubi napisao je unazad godinu i pol dana. Upravo ta pjesma bila je i prijelomni trenutak za odluku o tiskanju ove stihovnice koja, prema tvrdnji autora, pred javnost i nije došla tako lako.

„Drago mi je da pjesme nisu ostale u ladici gdje su ionako dovoljno odležale, jer vremenom sam nalazio tisuće razloga zašto ih ne objaviti. Međutim, osjetio sam da su „dozrele“, spremne za javni sud i danas je pred nama ova knjiga koja sadrži za svakoga ponešto. Među koricama možete pronaći i pjesmu od 192 i onu od 4 stiha tako da će svatko doći na svoje“, preporučio je autor svoj premijerni uradak tiskan u nakladi od 300 primjeraka koji se sinoć mogao kupiti po cijeni od 75 kuna, duhovito pritom dobacivši publici „kupite knjigu jer tako pomažete razvoj obitelji Barać“. Naglasivši još jednom kako je knjiga doista široki dijapazon raspoloženja, Barać je tijekom večeri na zadovoljstvo publike pročitao i dvije pjesme – „Lako kvarljiva roba“ i „Hitno i povoljno prodajem sebe“, najavivši pritom skoru lipičku promociju.

IZVOR: pakrackilist.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn