GRAD PAKRAC – Projekt Aglomeracije: Pri kraju radovi u strogom centru grada

Datum objave: 16. 8. 2020. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – Radovi u sklopu projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Lipik – Pakrac” vrijednog 183,4 milijuna kuna napreduju planiranim ritmom, a pri kraju su oni u strogom centru grada Pakraca.

“U Bolničkoj ulici trenutno radimo glavni vodovod i priključke, kao i glavni kanal koji će do kraja mjeseca biti priključen i spojen s onim u Ulici hrvatskih velikana. Tada ćemo Bolničku ulici otvoriti za promet i radove pomaknuti iz strogog centra”, rekao je voditelj radova na projektu aglomeracije Edis Salkić o trenutnoj fazi radova, ali i o prometnoj problematici nastaloj proteklih dana u jednoj od najprometnijih pakračkih ulica. U Bolničkoj ulici, naglasio je Salkić, nakon spajanja glavnog kanala, slijede radovi na vodovodu i kućnim priključcima na vodovod i kanalizaciju, no oni se rade po nogostupu tako da prometovanje neće biti ugroženo. Isto tako, dodaje da je buduća šetnica kroz Ulicu Hrvatskih velikana gotovo završena, betoniraju se još reviziona okna ili šahte i polako radove sele preko Trga bana Jelačića i glavne ceste i nastavit će ih u smjeru Gavrinice.

Na radilištima širom Pakraca radi osam radnih timova na isto toliko lokacija, no one u centru grada građani „osjete“ zbog otežanog prometovanja. Proteklih dana dogodilo se da su radovi u Baruna Trenka i u Bolničkoj, na čvoru kod prilaza na Mali most, uzrokovali mali kaos jer upravo na tom izlazu (Barun Trenk – Prilaz na mali most) blokiran promet iz dva smjera – od smjera banke (ul. Gojka Šuška) kao i izlaz iz samog Prolaza baruna Trenka pa su vozači bili primorani izlaz tražiti kroz jednosmjernu Trenkovu ulicu. Stoga je dogovorno održana koordinacija policije i predstavnika izvođača na kojoj je usuglašena dodatna nužna signalizacija od strane izvođača.

IZVOR:pakrac.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn