GRAD PAKRAC – Program poticanja zapošljavanja i razvoja poduzetništva za 2020

Datum objave: 11. 2. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

PAKRAC – Grad Pakrac objavio je javni poziv poduzetnicima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i fizičkim osobama  s područja Grada Pakraca za podnošenje zahtjeva za dodjelu poticaja po  programu poticanja zapošljavanja i razvoja poduzetništva za 2020. godinu.

Poziv je nastavak višegodišnje prakse poticanja razvoja poduzetništva sredstvima gradskog proračuna pa je tako lani za tu namjenu planirano u proračunu 500.000 kuna, no zbog povećanog interesa poduzetnicima je rebalansom dodjeljeno 710.000 kuna. Ove godine je u proračuna Grada Pakraca za tu namjenu predviđeno 650.000 kuna.

Bitna novost u 2020. godini je uvođenje mjere sufinanciranja ulaganja u poboljšanje i prilagodbu poslovnog prostora za obavljanje poslovne djelatnosti u cilju unapređenja poslovanja poduzetnika, te s ciljem vizualnog, estetskog i funkcionalnog poboljšanja poslovnih prostora i objekata u kojima se isti nalaze.

Novost u okviru mjere sufinanciranja troškova ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu je ta da nabavljene stvari i prava dugotrajne imovine moraju imati pojedinačnu vrijednost veću od 3.500,00 kuna i vijek trajanja duži od godine dana, te da isporučitelju dugotrajne imovine korisnicima potpore mogu biti isključivo registrirani gospodarski subjekti.
Više o programu pogledaje OVDJE.

TEKST: S. P. FOTO: Ilustracija

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn