GRAD PAKRAC – Potpisani Ugovori o dodjeli financijske pomoći mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja

Datum objave: 28. 6. 2021. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – U sklopu Programa pomoći pri rješavanju stambenih pitanja mladih obitelji danas su u potpisani ugovori s deset obitelji u vrijednosti od oko 132.000 kuna.

Program pomoći pri rješavanju stambenih pitanja mladih obitelji financira se kroz 4 mjere i to kupnju građevinskog zemljišta, kupnju stambenog objekta, izgradnju stambenog objekta ili rekonstrukciju stambenog objekta. Ovo je drugi krug ovogodišnjeg natječaja iz ovog Programa, a pristiglo ukupno jedanaest prijava. Najveći dio mjera, njih 8, odnosi se na kupovinu stambenog objekta, zatim 2 zahtjeva za rekonstrukciju i 1 zahtjev za izgradnju stambenog objekta. U ovom krugu biti će dodijeljene potpore u vrijednosti od oko 132.000 kuna.

Uručujući ugovore gradonačelnica Anamarija Blažević naglasila je kako je veseli što je najviše obitelji iskazalo interes za kupovinu nekretnine jer je to predstavlja nastavak pozitivnih trendova koji se ogledaju u povećanom doseljavanju, ali i zaposlenosti. Dodala je kako je program dobro prihvaćen što pokazuje i podatak da je s ovom drugom dodjelom ugovora već iskorištena predviđena proračunska stavka u iznosu od 250.000 kuna koja će do kraja godine biti rebalansirana. Stoga je pozvala mlade obitelji da i dalje podnose zahtjeve do 30. listopada kako bi znali u proračunu rezervirati potrebna sredstva.   U prvom krugu krajem travnja je dodijeljeno 11 potpora u vrijednosti od oko 136.000 kuna.Program za dodjelu financijskih sredstava radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području Grada Pakraca pokrenut je 2020. godine, a Grad Pakrac je do sada kroz ovu mjeru pomogao 54 obitelji.

IZVOR: pakrackilist.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn