GRAD PAKRAC – Poduzetnicima do danas isplaćeno oko 380.000 kuna iz proračuna

Datum objave: 12. 8. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

PAKRAC – Na program poticanja zapošljavanja i razvoja poduzetništva Grada Pakraca od kraja siječnja kada je objavljen Javni poziv do danas 12. kolovoza zaprimljeno je 50 zahtjeva različitih gospodarskih čimbenika za korištenje ove mjere. Odobreni su i isplaćeni poticaji za njih 49 u ukupnom iznosu od 382.178,82 kune dok je jedan zahtjev odbijen.

Većina poticaja je ostvarena za nabavku dugotrajne imovine (38), u šest slučajeva su ostvareni poticaji za novo zapošljavanje, petero je ostvarilo poticaje za zakup poslovnog prostora, a jedan za početak obavljanja djelatnosti.
Prošle godine za poticanje razvoja poduzetništva iz pakračkog proračuna poduzetnicima je isplaćeno blizu 500.000 kuna, a da je interes ove godine za mjerom porastao, govori podatak da je u istom razdoblju prošle godine (u prvih sedam mjeseci) isplaćeno oko 160.000 kuna. Postignutim rezultatima zadovoljna je i gradonačelnica Anamarija Blažević.

“Ova mjera vrlo dobro je prihvaćena i zaživjela je među poduzetnicima. Pozitivne povratne informacije dobili smo i iz Udruženja obrtnika Pakrac-Lipik, kao i pakračkih poduzetnika osobno. Mjera se nastavlja i neće se ukidati, može se jedino poboljšati, zato pozivam sve poduzetnike i obrtnike da se s prijedlozima jave u gradsku upravu,“ naglasila je gradonačelnica Blažević.

Ove godine u proračunu je za ovaj program predviđeno 600.000 kuna, no ukoliko stavka bude premašena gradonačelnica Blažević kaže da će ona biti rebalansirana – ovisno o interesu gospodarstvenika jer se zahtjevi i dalje zaprimaju do kraja godine.

IZVOR: pakrackilist.hr       FOTO: Grad Pakrac/ S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn