GRAD PAKRAC – Otvoreno reciklažno dvorište u Pakracu

Datum objave: 04. 5. 2020. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – Reciklažno dvorište Pakrac na lokaciji Crkvište otvoreno je 4. svibnja u nazočnosti predstavnika lokalne samouprave gradova Lipika i Pakraca, gradonačelnice Anamarije Blažević, gradonačelnika Vinka Kasane te Josipa Bišćanina, direktora tvrtke Komunalac i Adriana Baškiere, voditelja komunalnog pogona.

Premda se svečano otvorenje trebalo održati u ožujku prigodom obilježavanja Dana Grada Pakraca, zbog novonastale situacije u vezi pandemije koronavirusa ono je u konačnici održano danas uz poštivanje propisanih mjera opreza.

Reciklažno dvorište je izgrađeno u sklopu radova na sanaciji odlagališta otpada Crkvište koje su izvodili radnici i mehanizacija „Radnika“ Križevci i „Komiga“ Koprivnica u periodu od tri godine (od 2016. do 2019. godine). Vrijednost sanacije odlagališta bila je malo veća od 15 milijuna kuna, a oprema za reciklažno dvorište i odlagalište projektno je vrijedna oko 6 milijuna kuna tako da konačna vrijednost ovog objekta iznosi oko 21 milijun kuna koji je s 90% financirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok su preostali dio financirali gradovi Pakrac i Lipik. Radno vrijeme Reciklažnog dvorišta bit će ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 16 sati, a utorkom i četvrtkom od 10 do 17 sati, dok će prve i treće subote u mjesecu raditi od 8 do 13 sati.

U ovom novom reciklažnom dvorištu građani, odnosno korisnici usluga gospodarenja otpadom s područja gradova Lipika i Pakraca moći će uz predočenje osobne iskaznice besplatno u neograničenim količinama predati različite vrste otpada, poput papira i kartona, pet ambalaže, folija, najlona, metala, elektroničkog I elektronskog otpada i auto guma. Za vrste problematičnog otpada, kao što su boje, jestiva ulja i masti, deterdženti, lijekovi, baterije akumulatori i slično, ali i građevinski te glomazni otpad, postoje ograničenja. Letak s detaljnim popisom svih vrsta otpada koja se mogu predati u reciklažno dvorište građani će dobiti s računima za odvoz smeća za četvrti mjesec.

IZVOR: compas.com.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn