GRAD PAKRAC – Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Datum objave: 21. 9. 2021. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – Centar za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“ i Grad Pakrac uz podršku Centra za socijalnu skrb Pakrac organiziraju program obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 22. rujna 2021. godine s početkom u 11 sati u Velikoj vijećnici Kurije Janković, a u okviru kojeg će se po prvi put u Gradu Pakracu održati sjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova.

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se u spomen na 22. rujna 1999. godine kada su na Općinskom sudu u Zagrebu tijekom brakorazvodne parnice ubijene tri žene, a djelatnica suda je teško ozlijeđena.

Okruglim stolom i sjednicom Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora dat će se poseban značaj i prilika da se na nacionalnoj razini razgovara o neravnopravnom položaju žena u Republici Hrvatskoj, a posebice u ruralnim područjima, borbi koja za cilj ima osvijestiti i senzibilizirati društvo na problematiku nasilja nad ženama te poslati poruku o nultoj toleranciji prema svim oblicima nasilja nad ženama, problemima nezaposlenosti i potplaćenosti, neravnomjernoj zastupljenosti na pozicijama moći i poslovnog odlučivanja, ali i svim drugim problemima sa kojima se žene u Republici Hrvatskoj svakodnevno susreću.

Kroz uključenost svih dionika u prevenciji i suzbijanju svih oblika nasilja nad ženama, kroz institucionalnu i izvaninstitucionalnu pomoć i podršku mogu se osigurati uvjeti za poboljšanje njihovog položaja u zajednici i smanjenju socijalne, ekonomske i društvene izoliranosti te doprinijeti njihovom ravnopravnijem položaju u društvu.

TEKST: S. P.          FOTO: Logo

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn