GRAD PAKRAC – Mladim obiteljima pola milijuna proračunskih kuna

Datum objave: 15. 12. 2020. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – Gradonačelnica i zastupnica u Hrvatskom saboru Anamarija Blažević potpisala je novi set ugovora s korisnicima gradske mjere Financijske pomoći mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja na području Grada Pakraca.

“Hvala vam što ste poduprli ovaj program i pokazali da on ima svoje opravdanje. Iako je ovo prva godina provođenja programa, on će naći svoje mjestu i u proračunu za iduću godinu, jer nam je cilj da mladi ljudi i djeca ostanu u Pakracu kako bi ovaj grad mogao opstati“, rekla je jučer gradonačelnica Anamarija Blažević prilikom još jednog potpisivanja ugovora s korisnicima gradske mjere Financijske pomoći mladim obiteljima radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području Grada Pakraca.

Bio je ovo treći, ujedno i posljednji ovogodišnji krug ove gradske mjere koji je trajao od 1. kolovoza do 31. studenog i u kojem je za 22 mlade obitelji isplaćeno oko 250.000 kuna. Kao i u prva dva kruga, potencijalni korisnici mogli su se natjecati za četiri podmjere financijske pomoći mladoj obitelji: kupnja građevinskog zemljišta (nitko); kupnja stambenog objekta (sedam ugovora u ukupnom iznosu od 105.000 kuna); izgradnja stambenog objekta (dva ugovora u ukupnom iznosu od 30.000 kuna) i rekonstrukcija stambenog objekta (13 ugovora u ukupnom iznosu od 113.742 kuna) radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području Grada Pakraca.

Sveukupno, ove godine podnesen je 51 zahtjev od čega je Povjerenstvo za pregled i ocjenu zahtjeva 43 ocijenilo osnovanim te su isti usvojeni, dok je osam zahtjeva odbijeno. Podsjetimo, u prvom krugu potpisano je devet ugovora, a u drugom 12, za što je ukupno dodijeljeno nešto manje od 250.000 kuna, što s ovim trećim krugom čini ukupan iznos od oko pola milijuna kuna.

IZVOR: pakrackilist.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn