GRAD PAKRAC – Još 12 mladih obitelji dobilo pomoć za rješavanje stambenog pitanja

Datum objave: 15. 9. 2020. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – Gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević potpisala je 12 ugovora u ukupnom iznosu od 144.400 kuna s korisnicima gradske mjere Financijske pomoći mladim obiteljima radi rješavanja stambenog pitanja na području Grada Pakraca.

“Sve ono što radimo za mlade obitelji od izuzetne nam je važnosti jer je cilj zadržati mlade, pomoći im da ovdje žive, rade i da u Pakracu ostanu, a ujedno je i naša obveza da im u današnjim vremenima u tome i pomognemo“, rekla je gradonačelnica Anamarija Blažević. Nastavak je to mjere koja je započela u veljači i za koju je ove godine u proračunu bilo predviđeno 250.000 kuna, a prvih devet mladih obitelji koji su ispunjavali uvjete, ugovor su potpisali krajem lipnja. Tijekom srpnja pristiglo je još 12 zahtjeva i svi su ocjenjeni osnovanim.

Potencijalni korisnici mogli su se ponovno natjecati za četiri podmjere financijske pomoći mladoj obitelji: kupnja građevinskog zemljišta (nitko); kupnja stambenog objekta (pet korisnika po maksimalnih 15.000 kuna); izgradnja stambenog objekta (nitko) i rekonstrukcija stambenog objekta (pet korisnika po maksimalnih 10.000 i dvoje s nešto manjim iznosima) radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području Grada Pakraca.

Gradonačelnica Blažević najavila je kako će predložiti gradskom vijeću da u rebalansu proračuna za ovu godinu osiguraju dodatna sredstva sukladno zahtjevima te pozvala sve potencijalne korisnike da se i dalje javljaju. Dobar odaziv mladih Pakračana potvrda je da ova mjera opravdala postojanje, pa će naći svoje mjesto u prijedlogu proračuna i za iduću godinu.

IZVOR: pakrackilist.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn