GRAD PAKRAC – Javna tribina za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata

Datum objave: 04. 4. 2024. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – U Pakracu će u petak 5. travnja 2024. godine s početkom u 18 sati u Gradskoj vijećnici kurije Janković biti održana javna tribina „Programi i projekti Ministarstva hrvatskih branitelja vezani za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata te članove njihovih obitelji“.

Tribinu organiziraju Ministarstvo hrvatskih branitelja i Grad Pakrac, a na njoj će biti predstavljen novi Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji te će biti dana tumačenja vezana za primjenu tog zakona.

Na javnoj tribini na kojoj će između ostalih sudjelovati i Marin Piletić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Špiro Janović, državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja i Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije govoriti će se i o zdravstvenim programima i preventivnim zdravstvenim, sistematskim pregledima hrvatskih branitelja, zatim preventivnim aktivnostima u cilju zaštite zdravlja i kvalitete življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata te o programima rehabilitacije, pravnoj, socijalnoj i psihološkoj pomoći, mogućnosti školovanja, zapošljavanja i sl.

Također, biti će govora i o mogućnostima korištenje Javnih ustanova Veteranskih centara Ministarstva hrvatskih branitelja u Daruvaru, Petrinji, Sinju i Šibeniku i Smještajno-rehabilitacijskoj ustanovi Doma hrvatskih veterana u Lipiku.

TEKST: S. P.                  FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn