GRAD PAKRAC – DVD Pakrac dobio dva nova vozila

Datum objave: 19. 6. 2019. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – DVD Pakrac od prošlog tjedna bogatije je za dva nova vozila. U partnerstvu DVD i Grada Pakraca kupljeno je vozilo auto-ljestve, a Ministarstvo poljoprivrede je iz sredstava naknade za opće korisnu funkciju šuma kupilo i dostavilo u Pakrac kombi vozilo za prijevoz vatrogasaca na intervencije.

Prema riječima zapovjednika DVD-a Ilije Trukovića auto ljestve kojim su se koristili pakarački vatrogasci bilo je vozilo staro 43 godine, a najviše se koristilo za tehničke intervencije s projsekom od 170 sati godišnjeg rada. Novo takvo vozilo košta oko 7,5 milijuna kuna i ta investicija zbog veličine iznosa, nije dolazila u obzir. Raznim kanalima pronađeno je rabljeno vozilo koje se prodavalo u Nizozemskoj, koje se prodavalo za 25.000 eura. Riječ je o identičnom vozilu kakvo su imali i do sada marke Iveco, staro 26 godina, također s ljestvama koje dosežu visinu od 30 metara što je dovoljno da se može gasiti požar na najvišim pakračkim zgradama. Vozilo je dovezeno prošlog tjedna i pokazalo se na dvodnevnom putu od 1400 kilometara vrlo dobrim. Osim što je modernije od prethodnog istog tipa je rukovanje pa nije bila potrebna niti dodatna obuka. U tijeku je postupak oporezivanja i svega što slijedi nakon uvoza vozila iz inozemstva i Turković očekuje da će najkasnije do kraja lipnja biti registrirano i stavljeno u funkciju. Konačna investicija će iznositi oko 260.000 kuna pri čemu je Grad financirao sa 170.000, a ostalo DVD. Turković se nada da će uspjeti prodati i stare auto ljestve i time pokriti dio troška nabave novog.

Drugo vozilo koje je prošlog tjedna stiglo u DVD Pakrac je posve novi kombi marke Volkswagen koji će služiti za prijevoz vatrogasaca na intervencije i druge potrebe društva. Za pakračke vatrogasce je ono posve besplatno jer je sav trošak njegove nabave snosilo Ministarstvo poljoprivrede s tim da su pakrački vatrogasci dužni s njima po potrebi Hrvatske vatrogasne zajednice ići na intervencije na izdvojene lokacije.

Broj vozila kojim raspolaže DVD time se nije povećao jer će dosadašnji kombi biti prebačen u Grad za potrebe njihovog komunalnog pogona. Vozni park koji se sastoji od 6 kamionskih vozila specifičnih namjena te dva kombija (jedan za prijevoz vatrogasaca i zapovjedno vozilo) koji je do sada bio prosječne starosti 33 godine je samo pomlađen, naglasio je Turković.

IZVOR: pakrackilist.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn