GRAD PAKRAC – Coolturno ljeto za djecu i mlade ispunjeno edukativnim i zabavnim sadržajima

Datum objave: 19. 7. 2020. | Kategorija: Kultura

PAKRAC – Pod pokroviteljstvom Grada Pakraca i Ministarstva kulture Muzej grada Pakraca i Gradska knjižnica organizirali su i ove godine „Coolturno ljeto“, manifestaciju ispunjenu edukativnim i zabavnim sadržajima za djecu i mlade.

Prema riječima ravnateljice muzeja Jelene Hihlik, u skladu s epidemiološkom situacijom, ovogodišnji program bit će reduciran u odnosu na prethodne godine, a zbivanja će se održavati uglavnom na otvorenim prostorima uz poštivanje preporuka i mjera nacionalnog Stožera civilne zaštite.

U srijedu, 22. srpnja s početkom u 18 sati, u Gradskoj vijećnici kompleksa Janković bit će održana radionica za djecu i odrasle na kojoj će biti predstavljene prve autentične hrvatske igračke koje su inspirirane hrvatskom kulturnom baštinom. Igračke nazvane Pagus, Čičulin, Zvutka i Znatiželjna nit osmišljene su kroz dugogodišnji zajednički trud pedagoga i studenata dizajna, a voditeljica radionice bit će Tanja Tandara iz zagrebačke udruge „Povuci za kulturu“. Na radionici će sudjelovati i djeca iz KUD-a Seljačka sloga s prezentacijom proekta „Probudimo mladost“.

Program se nastavlja pričaonicama i radionicama u muzejskom dvorištu, a ovogodišnje Coolturno ljeto završit će 6. kolovoza radionicom linoreza pod vodstvom Hrvoja Šebića.

TEKST: S. P.        FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn