GRAD PAKRAC – Biciklistički maraton u sjećanje na dr. Ivana Šretera

Datum objave: 17. 8. 2019. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – U sjećanje na predsjednika pakračkog HDZ-a, lipičkog liječnika i mirotvorca dr. Ivana Šretera te povodom 28. godišnjice njegove otmice, danas je u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja RH održana rekreativna maratonska biciklijada koja je okupila članove Udruge i prijatelje suborce iz Pakraca i Lipika.

Biciklijada je krenula u 6 sati s trga Sv. Jurja u Đurđevcu, a zatim je preko Pitomače, Virovitice, Grubišnog Polja, Velikih Zdenaca i Daruvara stigla do Pakraca i Lipika. Bicikliste je u Pakracu dočekala gradonačelnica Anamarija Blažević kod biste dr. Ivana Šretera gdje su položeni lampioni i odana počast.

Tom prilikom gradonačelnica Blažević zahvalila je svima na isticanju žrtve dr. Šretera koji je simbol herojstva, ali i nerazriješenih sudbina svih ljudi koji su završili u srbočetničkom logoru Bučje. Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH Dražen Šemovčan naglasio je kako je biciklijada organizirana da bi se podsjetile državne institucije kako ni danas ne znamo gdje se nalaze posmrtni ostaci dr. Ivana Šretera koji je zaslužio da bude dostojno sahranjen da bismo mu se mogli pokloniti i izraziti zahvalnost za sve ono što je učinio, ne samo za Zapadnu Slavoniju, nego i za cijelu Hrvatsku.

IZVOR:pakrackilist.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn