GRAD NOVA GRADIŠKA – Završetak radova u Željezničkoj ulici, nova zapadna tribina na stadionu NK Sloga

Datum objave: 16. 9. 2023. | Kategorija: Društvo, IZDVOJENO

NOVA GRADIŠKA – Novu vizuru dobili su Željeznička ulica i prostor sportskog centra Ivo Petranović. Izgradnjom kružnog toka, pješačkih staza, novih parkirališnih mjesta, zaštitne ograde uz potok Šumetlica, kao i uređenjem zapadnog ulaza, zapušteni prostor na južnoj strani gradskog groblja dobio je dugo očekivanu komunalnu infrastrukturu i prometnu sigurnost, a prostor Nogometnog kluba Sloga, na radost igrača i fanova, zapadnu tribinu

Nakon višemjesečnih radova u Željezničkoj ulici, ulaz na gradsko groblje dobio je novu, suvremenu vizuru. Projektom vriijednim 3.754.000 kuna, uz kružni tok kod bunkera, izgrađeno je 320 metara ceste, 200 metara pješačkih staza, riješena je odvodnja, izgrađen potporni zid i postavljena zaštitna ograda prema potoku Šumetlici, osigurano novih 25 parkirališnih mjesta i uređen zapadni ulaz kod kapelice. Uz jednoobrazne štandove za prodaju koji će biti postavljeni kroz koji dan, zapušteni prostor na južnoj strani gradskog groblja dobio je dugo čekanu komunalnu infrastrukturu i prometnu sigurnost. Završetak radova simbolično je najavio i dugoročne planove koji uključuju izgradnju novog mosta i cestovnog prijelaza kojim će se povezati Prvča s ovim dijelom grada, kao i toliko potrebnu dvoranu za komemoracije.

Prostor primjeren 21.stoljeću ovih su dana, završetkom radova na izgradnji zapadne tribine na prostoru nogometnog stadiona NK Sloge, dobili nogometaši ali i brojni fanovi gradskog kluba. Iako je završetak radova bio planiran za kraj mjeseca travnja, njihov produžetak neće umanjiti zadovoljstvo posjetitelja koji će, od sada, imati krov nad glavom, jer uz ukupnih 870 sjedećih mjesta, novoizgrađena tribina ima i njih 784 natkrivenih.

Itekako potrebnim dodatkom, nogometni stadion, ali i cjelokupni prostor novogradiškog Sportskog centra Ivo Petranović značajno je promijenio vizuru, čemu je, prethodnih godina, doprinijelo i uređenje klupskih prostorija. Uz postojeću sportsku dvoranu, nogometno igralište, sportske terene za male sportove kao i otvorene gradske bazene, Nova Gradiška bi, kroz koju godinu, mogla imati jedan od najsadržajnijih i najljepših sportskih centara u Hrvatskoj čemu će, zasigurno, na radost malih i velkih, sportaša i amatera, pomoći i  najavljeni projekt izgradnje zatvorenog bazena.

TEKST: S. Tarbuk                   FOTO: F. S.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn