GRAD NOVA GRADIŠKA – Za novu, ljepšu vizuru grada

Datum objave: 18. 5. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – “Svježe” potpisan ugovor za CEKOM- najvrijedniji projekt u povijesti grada, besplatni Internet, završetak prve faze radova na rekonstrukciji Domčeve ulice-potvrda je kako pandemija koronavirusa nije zaustavila provedbu projekata koji svakodnevno mijenjaju vizuru grada i podižu standard življenja Novogradiščana. Uloga je to i fontane koja će krasiti kružni tok u središtu grada i nove cvjetne gredice na zapadnom dijelu gradskog parka koja bi trebala spriječiti i nedozvoljena parkiranja

Završna faza radova na izgradnji Tehnološkog inkubatora, jedinstvene tvornice za poduzetnike i najvećeg pojedinačnog projekta Industrijskog parka Nova Gradiška, aflatiranje Domčeve ulice, imovinsko-pravno najproblematičnije gradske ulice, modernizacija Trenkove, besplatni Internet, nedavno potpisan ugovor za Centar kompetencija za napredno inženjerstvo vrijedan119,2 milijuna kuna…Ovo su tek neki od novogradiških projekata koji, unatoč pandemiji koronavirusa, svakodnevno mijenjaju vizuru grada i podižu standard življenja.

“Učinit” će to i fontana koja će uskoro, po završetku radova, krasiti kružni tok u centru grada. Za razliku od fontane na kružnom toku kod župne crkve, nova će, kako saznajemo, biti u obliku maslačka, te svojom atraktivnošću i raznovrsnošću svjetlosnih efekata, na pravi način “pozdravljati” Novogradiščane, ali i sve goste grada. Građevinske radove izvode djelatnici “domaće” tvrtke Doln nekretnine, dok će se za postavljanje fontane pobrinuti tvrtka iz Zagreba. Ukras grada, ali i svojevrsnu “branu” za neodgovorne pojedince, predstavljat će i nove cvjetne “gredice” na zapadnom dijelu gradskog parka koje, ovih dana, pripremaju djelatnici gradske tvrtke Eko-kong, nastojeći tako spriječiti i nedozvoljena parkiranja.

TEKST: S. T.     FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn