GRAD NOVA GRADIŠKA – Već ovo ljeto Novogradiščani na svojim bazenima

Datum objave: 27. 2. 2021. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Na zadovoljstvo Novogradiščana, počeli su radovi na realizaciji kapitalnog projekta rekonstrukcije i dogradnje gradskih bazena vrijednog 15 milijuna kuna.

Na zadovoljstvo Novogradiščana, počeli su radovi na realizaciji kapitalnog projekta rekonstrukcije i dogradnje gradskih bazena. Riječ je o projektu vrijednom 15 milijuna kuna osiguranih kreditom po minimalnoj kamati od 1 posto. Važno je reći kako Grad Nova Gradiška ovim kreditom nije dodatno zadužio grad, jer riječ je o kreditu s počekom na 24 mjeseca, što je vrijeme u koje “izlazi” sadašnji kredit, nakon čega će se nastaviti plaćati dosadašnji iznos. Na postojećoj lokaciji gradskih bazena, u narednih 6 mjeseci slijedom projekta bit će izgrađen veliki rekreacijski bazen dimenzija 50,61 x 24,42 m maksimalne dubine do 1.8 metara s pet plivačkih staza dužine 25 metara, kružni dječji bazen ukupnog promjera 20,62 m, dubine 85 cm, s popratnim sadržajima te mali dječji bazen dimenzija 10,76 x 7,46 metara, maksimalne dubine 40 cm. Projekt uključuje i izgradnju glavne zgrade, prostora za garderobe, strojarnice s bazenskim pumpama, ugostiteljskog objekta, vanjskih tuševa te uređenog okoliša sa svim potrebnim popratnim sadržajima.

Trenutno najveće novogradiško gradilište u petak, 26.veljače, obišli su zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić i direktor tvrtke Odlagalište d.o.o Marijan Furić. “Iako Fond malih gradova iz kojeg smo planirali financirati projekt još uvijek nije realiziran zbog nepredvidivih okolnosti na razini države, slijedom obećanja danog Novogradiščanima 2017.godine, odlučili smo, vlastitim sredstvima, na zadovoljstvo sugrađana, realizirati dugo čekan projekt gradskih bazena.

Iako je riječ o sredstvima osiguranim kreditom, važno je reći kako projekt ni na koji način, neće predstavljati dodatno zaduženje za grad, a uz zapošljavanja i kreiranje novih, itekako potrebnih turističkih sadržaja, omogućit će sugrađanima da već ovo ljeto umjesto u Požegi ili Slavonskom Brodu, provedu u svome gradu. Računajući na najavu Europske unije o realizaciji i proširenju ranije spomenutog Fonda malih gradova u razdoblju od 2021-2023.godine, valja, također reći i kako je, ovisno o dostupnosti sredstava u planu i izgradnja zatvorenog bazena, za koji već postoji plan bespovratnog financiranja i kakav Grad također, zaslužuje.”, izjavio je prilikom obilaska gradilišta zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić.

IZVOR: Grad Nova Gradiška

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn