GRAD NOVA GRADIŠKA – Ulaganja u poboljšanja gradske prometne i sportske infrastrukture

Datum objave: 13. 4. 2023. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Uz skori završetak radova na jednom od većih prometnih zahvata u gradu, izgradnji kružnog toka kod “Pauna”, Novogradiščani posljednjih dana svjedoče i brojnim drugim, manjim i većim infrastrukturnim zahvatima. Nova parkirališna mjesta u naselju Urije i kod Gradskog groblja, natkrivena tribina na stadionu NK “Sloga”, a krajem ljeta i početak radova na uređenju devastirane Kožarske ulice koju bi trebala krasiti i staklena pješačka staza iznad Šumetlice, neki su od projekata koji će uslijediti.

Postavljanje asfaltnog sloja na kolnik označilo je završnicu radova na jednom od većih prometnih zahvata u gradu-izgradnji kružnog toka kod “Pauna”, na raskrižju Gajeve, Kožarske i Ulice Miroslava Kraljevića. Sedmi kružni tok u gradu na jednoj od nekolicine spornih točki utvrđenih prije nekoliko godina, nesumnjivo će olakšati protočnost i povećati prometnu sigurnost, u što će se vrlo skoro uvjeriti i Novogradiščani. Kako je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća najavio gradonačelnik Vinko Grgić, svojevrsni nastavak ovog projekta je priprema projektne dokumentacije i ishođenje dozvola za modernizaciju Kožarske do Psunjske ulice zbog devastirane ceste. Riječ je o projektu koji će, osim infrastrukurne imati i estetsku dimenziju obzirom da uključuje i postavljanje  pješačke staze iznad korita Šumetlice. Javna nabava je planirana nakon ljeta kada će uslijediti i radovi.

Osim završnih radova na novom gradskom kružnom toku, predvidivo do kraja mjeseca travnja trebali bi biti završeni i radovi na uređenju Željezničke ulice do Ulice Gaj. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 3.754 tisuće kuna kojim bi ova ulica u potpunosti trebala biti modernizirana što uključuje 320 metara ceste uz kružni tok bunkera, 200 metara pješačkih staza, riješenu odvodnju i izgradnju potpornog zida s ogradom prema Šumetlici kao i dugo čekanih 25 parkirališnih mjesta kod gradskog groblja.

U dugoročnoj perspektivi, zbog iznimne potrebe ali i traženja sugrađana, Grad u planu ima i izgradnju ceremonijalne pogrebne dvorane za koju je projekt već spreman i bit će realiziran kada se pronađu potrebna sredstva. Po uzoru na ranije uređena parkirališta u naselju Urije, u tijeku su i radovi na izgradnji novih 16 parkirališnih mjesta kod zgrade POS-a, a naselje bi vrlo skoro, trebalo dobiti i displej sličan onom u gradskom parku kao i nekoliko novih klupa za potrebe stanara.

Uz niz većih i manjih radova na gradskoj prometnoj infrastrukturi, radi se i na onoj sportskoj, na prostoru Nogometnog kluba “Sloga” koji će se do kraja mjeseca travnja moći pohvaliti novom natkrivenom tribinom. Po završetku radova tribina će imati 870 sjedećih mjesta od kojih će 784 biti natkriveno. Uz novoizgrađeni kompleks gradskih bazena u kojima su se Novogradiščani po prvi puta, nakon 20-ak godina, kupali prošlog ljeta, postojeće sportske terene, uređenje ulice Ive Petranovića, kao i dugoročni plan izgradnje zatvorenih bazena, Nova Gradiška će, rekao je na jednoj od sjednica Gradskog vijeća prvi čovjek Grada, imati jedan od najsadržajnijih i najljepših sportskih centara u Slavoniji.

TEKST: S. T               FOTO: novagra.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn