GRAD NOVA GRADIŠKA – Rekonstrukcija Ulice Ive Petranovića: grad kao partner u službi sugrađana

Datum objave: 08. 4. 2021. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Relativno povoljni meteorološki uvjeti idu na ruku radovima na rekonstrukciji Ulice Ive Petranovića, dugo godina potencijalno prometno opasnog mjesta, jer riječ je o prostoru koji svakodnevno, na putu do čak tri novogradiške škole- dvije srednje i jedne osnovne-koriste učenici i njihovi roditelji. Rješenju problema pristupilo se na inicijativu Silvije Vitolić, kontakt policajke, nakon što je Gradsko vijeće projekt uvrstilo u Program gradnje komunalne infrastrukture za 2021. godinu.

Dugogodišnja, potencijalno opasna gradska prometna točka – Ulica Ive Petranovića kojom svakodnevno, na putu do čak tri novogradiške škole-dvije srednje i jedne osnovne, prolaze učenici i njihovi roditelji, uskoro bi mogla biti riješena.

Potvrđujući se kao grad koji osluškuje i rješava probleme, partner u službi sugrađana, rekonstrukciji se pristupilo na inicijativu Silvije Vitolić, kontakt policajke, nakon što je Gradsko vijeće grada Nova Gradiška projekt uvrstilo u Program gradnje komunalne infrastrukture za 2021.godinu. Po završetku zahvata, prostor kojim svakodnevno na putu do ambulanti obiteljske medicine prolaze i brojni pacijenti, trebao bi dobiti kvalitetno prometno i građevinsko rješenje.

Sve do ulaza u rukometni stadion projektom je predviđen promet vozila asfaltiranom prometnicom širine 5,5 metara, dok će se pješaci kretati nogostupom promjenjive širine 1,5 do 3 metra. Od južnog ulaza u stadion također je predviđen promet isključivo za pješake u širini od 4 metra.

Uz navedene građevinske radove rekonstrukcijom će biti riješen i problem oborinske odvodnje, nova ograda prema osnovnoj školi, klupa za odmor, a u planu je i obnova javne rasvjete. Ugovorena vrijednost građevinskih radova iznosi 560 tisuća kuna s PDV-om, a Grad u realizaciji očekuje pomoć Brodsko posavske županije koja je osnivač javnih institucija koje gravitiraju ovoj ulici.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: S. Tarbuk

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn