GRAD NOVA GRADIŠKA – Radovi na izgradnji i rekonstrukciji gradskih bazena u završnoj fazi

Datum objave: 03. 10. 2021. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Jedan od najiščekivanijih gradskih projekata, godinama svojevrsni politički “vrući krumpir” na kojem se padalo ali i skupljalo poene kod birača, u završnoj je fazi. Novoizgrađeni kompleks gradskih bazena u okviru Sportskog centra Ivo Petranović čeka ljeto i prve kupače

Projekt izgradnje i rekonstrukcije gradskih bazena u okviru Sportskog centra Ivo Petranović u završnoj je fazi. Riječ je o jednom od najiščekivanijih gradskih projekata, godinama svojevsrnom politički “vrućem krumipru” na kojem se padalo ali i skupljalo poene kod birača, čeka ljeto i prve kupače.

Nakon višemjesečnih zahtjevnih radova, tvrtki Presoflex gradnja iz Požege ostali su tek završni detalji, poput postavljanja ruhovata i “šminkanja” okoliša, a kraju su privedeni i asfaltiranje pristupne ceste i izgradnja parkirališta. Kada na ljeto 2022.godine stignu prvi kupači, dočekat će ih multifunkcionalan moderni rekreativno-zabavni prostor sa velikim bazenom dimenzija 50, 61 x 24,42 metra, kružni dječji bazen promjera 20,62 metara, te mali dječji bazen od 10,76 x 7,46 metra.

Projekt izgradnje i rekonstrukcije gradskih bazena ukupne je vrijednosti 14.6 milijuna kuna što je osigurano kreditom Zagrebačke banke na rok otplate od 10 godina s počekom od 24 mjeseca uz fiksnu kamatnu stopu od 1,10 posto. Kredit je dobiven na temelju suglasnosti Ministarstva financija i jamstva Grada Nova Gradiška, a naručitelj radova je gradska tvrtka Odlagalište d.o.o.

TEKST: S. T.           FOTO: novagra.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn