GRAD NOVA GRADIŠKA – Program obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Datum objave: 19. 11. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Usprkos epidemiji, zbog važnosti teme i sveprisutnog globalnog problema, članovi Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti Grada Nova Gradiška održali su uvodni sastanak na kojem su predstavlili aktivnosti ovogodišnjeg Mjeseca borbe protiv ovisnosti i simbolično obilježili 15 godina rada i stručnog djelovanja.

Ni epidemija koronavirusa nije spriječila članove Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti Grada Nova Gradiška da i ove godine, zbog važnosti teme i sveprisutnog globalnog problema, u skladu s prepručenim mjerama, obilježe Mjesec borbe protiv ovisnosti. Program i aktivnosti predstavljeni su na uvodnom sastanku koji je bio i prigoda da se simbolično obilježi i 15 godina rada i stručnog djelovanja tijela čiji su članovi, proteklih desetljeće i pol, uz predsjednicu, mr. Ljiljanu Lukačević, brojni novogradiški stručnjaci- medicinari, pedagozi i psiholozi, profesori i predstavnici Policijske postaje Nova Gradiška.

U okviru ovogodišnjeg Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji će diljem Hrvatske biti obilježen od 15.studenoga do 15. prosinca, članovi Tijela organizirat će čak 26 različitih aktivnosti čiji je cilj upozoriti na sve prisutan problem ovisnosti, prije svega kod djece i mladih kao skupine s najvećim rizikom, te osvijestiti važnost prevencije i informiranosti, jer, iako nam je epidemija nametnula neke nove obrasce ponašanja i promijenila situaciju ponude i potražnje, problem ovisnosti, istaknula je predsjednica, nije nestao.

” Potražnja za psihoaktivnim tvarima trenutno je, zbog ograničenosti društvenih događanja, drugačija. Mladi sve više posežu za alkoholom i marihuanom, a veliki problem i nadalje, uz društvene mreže koje dovode do otuđenja, predstavlja i online klađenje i kockanje. Kakve su posljednice tih trendova vidjet ćemo kad prođe koronakriza.”, istaknula je mr. Lukačević, zahvalivši svima koji su sudjelovali u osmišljavanju ovogodišnjeg programa obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

TEKST: S. T.        FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn